Казанлък не намери място в календара на Колоездачния съюз

В календара на Българския колоездачен съюз за 2016 г. КК „Лястовица“ и Община Казанлък не са организатори на нито едно състезание. Ежегодната Купа „Тракийски царе“ не фигурира в календара за новата състезателна година. От казанлъшкия клуб заявиха, че тепърва ще оглеждат предложенията на федерацията, в която не сме в добри отношения, след последните скандали в колоезденето. Ще настояваме да приемем поне един шампионат на шосе за юноши старша възраст и за домакинство при младша възраст, заяви треньорът на колоездачите Живко Димитров. Готови сме да участваме и в обявените от Колоездачен клуб „Несебър“ Дни на колоезденето в Слънчев бряг от 1 до 9 април, допълни Димитров.

По време на проявата, заедно с многото състезания по планинско колоездене и на шосе, ще се състои и поредният кръг от веригата на Черноморската колоездачна лига „Спринт“ за 2016 г. – за купата „Равда“, в който казанлъчани се канят да се включат.

Веднага щом се стопи снегът, а пътищата станат по-безопасни за колоездачите, сме готови да се качим на колелетата, съобщи треньорът на „Лястовиците“. Двама от неговите представители бяха включени в номинациите на клуба за Спортист на годината на Казанлък. Това са двукратният шампион на България при юноши младша възраст на шосе и писта Мартин Папанов и Денис Искрев, носител на сребърен и три бронзови медала от национални състезания. Десетката на спортистите ще стане известна до 15 януари.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram