Казанлък е домакин на IX Национален и Първи международен фестивал „Пусть всегда будет солнце”

Яница Станчева: „Казанлък днес е столица на детските усмивки”

Днес, 9 септември, Казанлък е домакин на IX Национален и Първи международен фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който се провежда на сцената на НЧ „Искра – 1860”.

Организатор на фестивала е НД „Русофили”.

Във фестивалната програма участие ще вземат деца от цяла България, също така и от Гърция, Турция, Израел и Узбекистан. Участниците, които не могат да присъстват, техните изпълнения ще бъдат журирани онлайн.

Приветствен адрес към участниците и организаторите, от името на Руския посланик в Република България г-жа Елеонора Митрофанова, поднесе г-жа Анастасия Кабанова – секретар по културните връзки към Руското посолство у нас. Гост на събитието бе и г-н Тимур Дудаев, директор на „Руски културно информационен център”.

От името на НД ”Русофили” приветствие към участниците поднесе Кристина Иванова – секретар на движението. Председателят на казанлъшката структура на „Русофили” г-жа Яница Станчева откри фестивала и заяви: „За поредна година Казанлък е домакин на детския фестивал и събира деца от цяла България, а от тази година и деца от други държави. Казанлък днес е столица на детските усмивки, на детската песен, танц и поезия.”

В словото си тя подчерта, че Казанлък е призван да пази не само българската хилядолетна история, но е и пазител на българо-руските отношения и пожела успех на всички участници.

Началото на фестивалната програма сложиха възпитаниците на Ала и Юлиана Ангелови от балетна формация „Грация” в Града на розите с изпълнението си на танца „Калинка”.

Награждаването на участниците ще бъде днес към 16:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram