„Казанлък“ грабна без напъване и трите гейма в Бургас

В последен мач от 8-я кръг на Националната волейболна лига при жените „Казанлък Волей“ се наложи с 3:0 над дебютантки от „Бургас 2007“ /16:25, 20:25, 21:25/.

Двубоят тръгна точка за точка. Във втората част „розите” за кратко време поеха контрола над играта и очаквано затвориха гейма с минимална преднина. Домакините играха най-силно в третия гейм, в който дори изпреварваха съперничките си по точки до  21:21. За по-опитния тим на Казанлък не бе проблем да спечели и последния гейм, разчитайки на опит и отлично сработен колектив. С 14 точки, от 7 срещи „Казанлък“ остава четвърти, само на точка след ЦСКА. „Марица“, с който тимът ни ще играе след седмица, е втори в подреждането с 18 точки. Лидер при жените, на четири точки от вторите е отборът на „Левски“ с Радослав Бакърджиев.

С 9 точки от 3 победи и 4 загуби момичетата от „Бургас 2007“ заемат пето място във временното класиране на НВЛ и в следващия, 9-и кръг ще гостуват на ЦСКА в столичната зала „Васил Симов” на 18 декември, петък.

Участие в допълнителен турнир промени програмата за последния в годината домакински мач на женския тим на „Казанлък Волей“срещу „Марица“ Срещата трябваше да се състои на 18 декември, но бе отложена за 20-ти, неделя. Домакин на двубоя е „Казанлък Волей“. Промяната беше направена, тъй като девойките старша възраст от клуба ще участват в турнира „Иван Николов“ в столицата от 14 до 17 декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram