„Казанлък Волей – Багира“ си връща националката Кристина Гунчева

Представителният женски тим на „Казанлък Волей – Багира” си връща в състава за новия сезон своята титулярна разпределителка от по-миналия сезон – пловдивчанката Кристина Гунчева, която досега играеше в „Славия СУ“. 21-годишната националка в момента е на подготовка със съотборничките си на Белмекен.
Криси е дъщеря на волейболния спец Стоян Гунчев-Чугуна, тя бе част от националния отбор на България за девойки старша възраст, който през лятото участва на Европейското първенство през 2012 година в Турция, и Световното първенство в Чехия през 2013-та. Тази година младата пловдивчанка бе включена в състава на „Б“ националния отбор на България за участието на „лъвиците“ в турнира за Лига Европа.
Кристина Гунчева направи силен сезон  за „Казанлък Волей – Багира” през спортно-състезателния сезон 2012-2013 година и имаше голяма заслуга за класирането им на финала срещу ЦСКА – Демакс в спор шампионската титла.
Пловдивчанката обаче напусна „Казанлък“, защото си уреждаше трансфер в чужбина. Плеймейкърката обаче не успя да замине да играе навън и облече за една година екипа на „Славия СУ“.
Според мълвата, преди да се върне в Казанлък, Гунчева е имала оферти от други два наши водещи клубове, интерес към нея имало от отбори от Италия, Португалия и Румъния.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram