И младежите на ГЕРБ се поклониха пред паметта на Апостола

Младежката структура на ПП ГЕРБ в Казанлък поднесоха цветя на бюст-паметника на Васил Левски в парк „Васил Левски“, където беше официалната церемония по случай 141 години от гибелта на Апостола.
На церемонията присъстваха и общински съветници от ПП ГЕРБ, Председателят на Общински съвет – Казанлък, ръководството на Община Казанлък, граждани, гости на града, учители и ученици. С едноминутно мълчание и с падане на колене присъстващите почетоха паметта на Апостола на свободата.
„Дякона е символ на непобедимия дух и борбеността на българина. Винаги трябва да следваме заветите му. Ние от МГЕРБ – Казанлък, винаги се стараем с акциите си да подбуждаме, заспалата напоследък, съвест у българите и да допринасяме за съхранението на всичко свързано с историята и традициите ни. А в Долината на розите и тракийските царе можем да се похвалим с много символи – и с велики хора родом от региона и с богатството, което имаме, от исторически обекти от световно значение. Горд съм, че съм роден в Долината, горд съм, че съм българин, и като такъв, се гордея с Велики българи като Левски и Ботев.“, коментира след церемонията Николай Факиров от МГЕРБ – Казанлък и общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък.
По-рано преди официалната церемония бе отслужена и панихида в Храм „Св.Троица“ зад ОУ „Паисий Хилендарски“ в памет на Апостола, а след това бяха поднесени цветя и пред Барелефа му, намиращ се срещу Пощата. Барелефът е поставен на сградата, където някога се е намирал ханът на баба Гана, приютявала Левски и неговите съратници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram