Истината за заплатата!

Изцяло грешни се оказват тълкуванията за заплатата на медицинската сестра от казанлъшката болница. Публикуваната от нея бележка обиколи сайтове и телевизии и предизвика редица коментари. Причината да я публикува е изразяване на съпричастност с протестиращи нейни колеги в страната. Тя искала да каже, че като цяло заплатите на медицинските сестри в бранша са ниски, което е общоизвестен системен проблем и факт.

Видно от фиша е, че сестрата получава заплата от 803,52 лв. Чисто, след удръжки взема 582,10 лв. Сума, която се прeвежда по банков път.

Публикуваният фиш е в момент, когато сестрата работи на изпитателен срок в болницата и основната й заплата е по-ниска. Заплатите в казанлъшката болница се превеждат без закъснения.

 

Причината за нелоялните коментари е полето сума за получаване, където има изписани 0,00лв. Това е нормално, потвърдиха счетоводители, тъй като в общински и държавни учреждения не се изплащат суми на ръка, а се привеждат по банков път.

Сестрата е изказала съжаления за грешно разбраната бележка за доходите, които публикувала, въпреки забраната за разпространяване на такива данни.

Формирането заплатите на медицинския персонал се осъществява по Правила за работна заплата и в синхрон с Колективен трудов договор на ЛЗ и синдикатите КНСБ и „Подкрепа“. Друг е въпросът, че заплатите, следствие на дългогодишни проблеми в здравния сектор са изключително ниски.
Медицинската сестра работи в отделението по „Анестезиология и реанимация“. По наша информация скоро тя започва работа в спешния център на Казанлък.

Медицинска сестра от Казанлък с 18 г. стаж показа фиша на заплатата си, ето колко получава!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram