„Искристите“ пак са заедно, но вече онлайн

Преподавателите и възпитаниците им от Народно читалище „Искра“ в Казанлък вече работят онлайн. Пред дни от най-голямото читалище у нас обявиха, че кризита с ковид налага да приемат предизвикателството да продължат да общуват и да водят занятия дистанционно, а днес вече това е факт.

В пост във Фейсбук екипът на НЧ „Искра“ публикува първи снимки от онлайн заниманията и потвърди решимостта на всички педагози да продължават да работят, макар и в тази форма.

„Пандемията от коронавирус порази културната индустрия. Порази и творческите занимания и извънкласните дейности, осъществявани в читалищата. Прекъсването на обучението в сферата на изкуствата през пролетта даде своето негативно отражение. Ето защо, ние от Читалище „Искра” решихме да пренесем част от обучението в онлайн среда. Знаем, че нищо не може да замени живата връзка между преподавател и дете, че звукът на музикалния инструмент не е същият, че пространството за танцови занимания вкъщи не е достатъчно, но това е нашият начин да разнообразим ежедневието на възпитаниците ни.

Благодарим ви деца и родители, че ни се доверихте!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram