Искат от журналистите да топят полицаи?

Да бъдат предоставени видеозаписите и снимковия материал от снощния протест на полицаите иска от Пресс ТВ областната дирекция на МВР.

Молбата за съдействието дойде по имейл в Медийна група „Вис виталис“ в късния следобед, а по-късно вечерта бе донесено и оригинално писмо в редакцията.

Неговият текст гласи: „С писмо УРИ №8121 р-39307-05.11.2015 г. на министъра на вътрешните работи е разпоредено извършване на проверка във връзка с провежданите протестни действия с участие на служители на МВР. В тази връзка моля да ни предоставите всички видеозаписи и снимки от протестните действия на служителите от ОДМВР-Стара Загора, състояли се на 03.11.2015 и 04.11.2015. Молим за спешност!“.

Подобни имейли, според писмото, са разпратени на всички кореспонденти на национални медии от областта.

По-рано днес няколко български медии разпространиха заповед на министър Румяна Бъчварова, изпратена до областните дирекции, с настояване да бъдат идентифицирани протестиращите полицаи по места и с точни указания как да стартира процедура по наказателни производства срещу тях. За това радио „Вис виталис“ иформира веднага.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram