Иса Бесоолу: Един дългоочакван проект е вече към своя административен край, в началото на септември ще започнем и самото строителство

Един дългоочакван проект е вече към своя административен край и СЕ НАДЯВАМ ,че в НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ ще започнем и самото строителство.

В края на миналата седмица в системата ИСУН от Държавен фонд „Земеделие“ се получи и ПОСЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ ЗА СЪГЛАСУВАНЕ НА ПРОВЕДЕНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА /сключени са 6 договора и са съгласувани 6 обществени поръчки/ за проект по Договор №BG06RDNP001-7.001 –0075 от 25.11.2021 г. “РЕКОНСТРУКЦИЯ НА УЛИЧНА МРЕЖА В ГРАД ПАВЕЛ БАНЯ“.

Проектът включва благоустрояване на улица „Трети март“ от Автогара до площад “Боровете”, улица „Пролет“, улица „Васил Левски“ от площадчето до пресичането ѝ с ул. “Цанко Комитата”. С нови бордюри, тротоари и асфалтиране за улиците “Васил Левски” и “Пролет” ще завърши един цикъл на благоустроени улици в града.

Разбира се, ОСТАВА ОЩЕ МНОГО РАБОТА ПО БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА УЛИЦИТЕ В СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА ПАВЕЛ БАНЯ. Отбелязвам, че Договорът с Управляващия орган е сключен на 25.11.2021 г. и цели 2 години общинска администрация работи по провеждане на процедурите по ЗОП /прекратени са три процедури по ЗОП, поради надвишаване на отпуснатото финансиране/. Експертите, които работят с Европейско финансиране, ще ме разберат, но, тъй като гражданите са нетърпеливи, ги уверявам, че работим интензивно, за да привлечем в общината и средства от ДФ “Земеделие” и от Плана за възстановяване и устойчивост. Показвам Ви и снимка от системата ИСУН за проектите, които с екипа ми сме подготвили и внесли за оценяване само от тази година. Те са на стойност над 8 млн. лева – проекти за две читалища, за три детски градини, за Дом за стари хора и за общински път.

Хубава и ползотворна седмица желая на всички Ви!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram