Информационни бюлетини на ОДМВР – Стара Загора за 14, 15 и 16 февруари

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления. В заведеието за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 14 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу Н.Б. на 37 години за това, че управлява по ул. „Ген. Николаев“ ла. „Рено 19″ след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 3,38 промила. Н.Б. е задържан в РУ „Полиция“ Казанлък за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления
На 14 февруари в УП – Гурково е получени сигнал от 33-годишна жена, която заявила, че от частен дом в града, намиращ сена ул. „6-ти септември“ неизвестно лице е извършило кражба на девет чифта маратонки, обувки и боти. От проведените незабавни действия на полицейските служители извършителят на кражбата е разкрит. Това е В.Г. на 37 години от Гурково.
На 14 февруари при обход в кв. „Зора“ на органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установяват, че 51-годишната Н.Т. от Стара Загора има в себе си цигари без акцизен бандерол. При извършения личен обиск на жената у нея са открити 31 кутии с цигари без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 14 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 43-годишна старозгаорка, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в апартамента й на ул. „Старозагорско въстание“ и е отнело от там златен синджир около 15 грама, който се е намирал на масата в хола на жилището на потърпевшата.
На 14 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 51-годишна старозагорка, която заявила, че е установила липсата на дамската си чанта с 2700 лв. в нея. Същата е била оставен без надзор в офис на фирма на ул. „Екзарх Антим“, а вратата на офиса е била отключена. Образувано е досъдебно производство.
На 14 февруари в РУ „Полиция“ Казанлък е получен сигнал за кражба от т.а. „Ситроен Джъмпер“, паркиран на ул. „Алеко Константинов“ в града. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е проникнало в автомобила и е отнело от там 500 лв.
Полицейски операции
За времето от 12:00 ч на 14 февруари до 01:00 ч на 15 февруари в малките населени места
на територията на община Казанлък се проведе специализирана полицейска операция, при която проверени 106 автомобила и 113 лица. Констатирани са 37 нарушения – 28 глоби с фиш, 5 акта за установяване на административно нарушение по ЗДвП, 1 по Кодекса за застраховането и 1 акт по Наредбата на община Казанлък.
На 14 февруари за времето от 09:00 часа до 17.00 ч на територията, обслужвана от РУ „Полиция“ Гълъбово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватен пътен контрол“. Проверени са общо 23 автомобила и са съставени 2 АУАН и 3 глоби по фиш.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведеието за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство
На 16 февруари около 00:15 ч в с. Юлиево с е движил л.а. „Киа“, управляван от Т.Р. на 33 години от с. Ягода. По време на движението си водачът е спрян от полицейски патрул, който извършва проверка за употребата на алкохол и установява, че Т.Р. управлява автомобила с 3.00 промила алкохол в издишания от него въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Бързо полицейско производство е започнато срещу А.Б. на 40 години от Стара Загора за това, че около 22:50 ч управлява до разклона за с. Еленино л.а. „Рено“ под въздействието на алкохол – 1.52 промила. При подаден сигнал със „стоп палка“ водачът не изпълнява разпореждането и продължава движението си по пътя като на надлеза на АМ „Тракия“ А,Б. е спрян.
На 16 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 56-годишния П.Г. от Стара Загора за това, че около 23:45 часа управлява л.а. „Опел Вектра“ по път 66032 – с. Хрищени след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1.61 промила.

Разкрити престъпления
На 15 февруари в РУ „Полиция“ Чирпан е получен сигнал за кражба от къща в с. Свобода, чирпанско. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице за времето от 13 до 15 февруари е отнело оградна мрежа, навита на руло с дължина около 10 м. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е М.Д. на 20 години от горепосоченото село.
На 15 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от вила, намираща се в местността „Гьоневец“, северно от Стара Загора. Потърпевшият старозагорец заявил, че неизвестно лице е отнело от къщата му метални предмети. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителите са установени. Това са Ч.Ч. на 54 години от Стара Загора и Т.Ю. на 37 години също от Стара Загора. Откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване.

По-характерни престъпления
На 16 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 25-годишна старозагорка, която заявила, че на 15 февруари около 22:30 ч на бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора неизвестно лице е издърпало от ръката й чанта с лап топ, след което е избягало в неизвестна посока.
На 15 февруари в РУ „Полиция“ Раднево е получен сигнал за разбита врата на хранителен магазин, намиращ се на ул. „Митьо Станев“ в града. При извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на 30 лв. на монети.
Полицейски операции
За времето от 23:00 ч на 15 февруари до 03:00 ч на 16 февруари на територията на ОДМВР – Стара Загора се проведе специализирана полицейска операция „Безопасност на движението“. Проверени за 13 автомобила, 16 лица, съставен е един акта за установяване на административно нарушение (АУАН) за употребата на алкохол – 1,61 промила и едно бързо полицейско производство.

ПТП
На 15 февруари около 18:45 часа гр. Казанлък по бул. „Освобождение“ в посока север-юг се е движил л.а. „Ауди А 6″, управляван от И.Ч. на 37 години от гр. Крън. Поради движение с несъобразена скорост на кръстовището с ул. „Опълченска“ И.Ч. блъска пресичащата в посока изток-запад 71-годишна казанлъчанка. От удара Т.Н. е получила фрактура на дясна ръка, комоцио и черепно-мозъчна травма. Пробата за употребата на алкохол на водача е отрицателна.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления. В заведеието за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 16 февруари в РУ „Полиция“ Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу Д.Р. на 55 години от Казанлък за това, че управлява по ул. „Роза“ в С. Тулово л.а. „Фолксваген Голф“ след употребата на алкохол – 2,22 промила.

Разкрити престъпления
На 17 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за супено стъкло на магазин за строителни материали на ул. „Майор Кавалджиев“ в Стара Загора. Изпратеният на място екип установява и задържа извършителя. Това е С.З. на 29 години от Стара Загора. Същият е настанен в заведението за отрезвяване.
На 16 февруари във Второ РУП – Стара Загора за лица, извършващи кражба на съобщителен кабел , в района на парк „Аясмото“, североизточно от Зоологическата градина. На мястото веднага е изпратен полицейски екип, който задържа намиращите се там Р.И. на 19 години от Стара Загора и 15-годишно момче също от Стара Загора. При огледа, криминалистите установяват, че лицата са изкопали и приготвили за кражба 6 м съобщителен кабел. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление, а по случая е образувано бързо полицейско производство.
На 17 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 60-годишен старозагорец, който заявил, че паркирания му на ул. „Майор Кавалджиев“ л.а. „Рено“ е повредено огледало за задно виждане и огъната предна лява врата. Изпратеният на място екип задържа извършителя на деянието. Това е С.З. на 29 години от Стара Загора. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 17 февруари във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал от 24-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е влязло през незаключената врата на дома й в Стара Загора и след като с нож нанесло прободна рана в дясното й бедро, отнел от нея портмоне с 30 лв., лични документи и две дебитни карти. Пострадалата е прегледана в ЦСМП – Стара Загора и е освободена от там без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
На 16 февруари в РУ „Полиция“ Казанлък е получени сигнал за кражба от неработещ снек-бар на ул. „Ген. Радецки“ в Казанлък. Неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело от там резачка за хляб, газова бутилка, микровълнова и две кафе машини.
На 16 февруари в РУП – Чирпан е получени сигнал за кражба от къща в с. Зетьово. Установено е, че за времето от 9 февруари до 16 февруари неизвестно лице е проникнало в къщата на 73-годишния потърпевш от Стара Загора и е отнело от там казан за варене на ракия – 180 л, електрожен, две дрелки, ел. удължители от по 20 м всеки, ел. удължител с лампа с дължина 10 м, мостов проводник, 14-литров и 10-литров медни бакъри и 3 брадви.
На 16 февруари в РУП – Казанлък е получени сигнал от 76-годишен казанлъчанин, който заявил, че от вилата му в местността „Старите Лозя“ е извършена кражба на пералня „Рога“, стабилизатор за телевизор „Велико Търново“, брадва и три винкела.
На 16 февруари в РУП – Гълъбово е получени сигнал от 51-годишен гълъбовчанин, който заявил, че от паркирания пред дома му на ул. „Резовска“ л.а. „Форд Транзит“ неизвестно лице е отнело около 50 л дизелово гориво.
На 16 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от складово помещение, намиращо се в бившата база на „Мототехника“ в кв. „Кольо Ганчев“. Незивестно лице за времето от 14 до 16 февруари е отнело от там 2 големи и 4 малки ъглошлайфа, един електрожен, къртач, два малки перфоратора и челна фреза.
На 16 февруари в РУП – Гълъбово е получен сигнал от жител на с. Искрица, който заявил, че неизвестно лице е повредило металната входна врата на дома му и е пукнало стъклото на остъклението.
На 16 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че от автомобила му „БМВ“, паркиран на ул. „Евредика“ неизвестно лице е извършило кражба на мъжки портфейл с лични документи.
Полицейски операции
За времето от 12.15 ч на 12 февруари до 08:15 ч на 16 февруари на територията на РУП – Гълъбово е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 17 търговки обекта, 14 моторни превозни средства и 59 лица. Съставени са 6 АУАН по Закона за движение по пътищата и 4 глоби с фиш, 9 лижа са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление и са разкрити две престуления.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram