Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 18 август 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани две кражби. В заведението за отрезвяване е настаненo едно лице.

Разкрити престъпления

На 18 август на ул. „Гладстон“ в Казанлък автопатрул на полицейското управление в Казанлък извършва проверка на 19-годишния Л.Х. от Казанлък и Р.М. на 21 години също то Казанлък, при която 21-годишната Р.М. предала на органите на реда половин цигара със суха зелена тревиста маса около 0,5 грама, която е реагирала на марихуана при направения тест.

Кражби

На 18 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 47-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 15 до 18 август неизвестно лице е проникнало в апартамента, след което е демонтирало и отнело ръчно изработена метална касетка с размери 40/30/20 , в която е имало 4 международни паспорта на семейството му, дебитна карта и около 60 г златни накити.

На 18 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 39-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице, след като е хвърлило тоалетна чиния е счупило предното стъкло на паркирания му на ул. „Августа Траяна“ л.а. „Пежо“ 307.

ПТП

На 18 август около 23:30 ч в Гълъбово по ул. „Република“ в посока изток-запад се е движил л.а. „Ауди А6″, управляван от С.П. на 38 години от Гълъбово. По време на движението си по булеварда водачът блъска внезапно пресичащия пътното платно в посока юг-север Л.Г. на 42 години от Гълъбово. От удара пешеходецът получава фрактура на дясното бедро. Двамата участници в инцидента са тествани за употреба на алкохол като и двете проби са отрицателни.

На 18 август около 12:45 ч по околовръстния път от Стара Загора за с. Богомилово в посока юг се е движил л.а. „Мерцедес“, управляван от Д.М. на 23 години от с. Ковачево. На кръстивището с път II-66 водачът не спазва знак „стоп“ и не пропуска движещия се в посока запад л.а. „Шкода Форман“, управляван от Т.Д. на 28 години от с. Гита, в резултат, на което настъпва птп. От удара, возещата се в „Шкода-та“ М.Д. на 33 години получава натъртване на лявата мишница. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

На 18 август около 19:00 ч по път II-66 северно то асфалтова база в с. Богомилово в посока изток-запад се е движил л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от И.К. на 25 години. Същият на десен завой с ограничена видимост и забраняваща пътна маркировка, предприема изпреварване на два леки автомобила. Поради несъобразената скорост водачът губи контрол над управлението на автомобила и се блъска челно в движещия се в посока запад-изток л.а. „Мицубиши Еклипс“ с водач А.А. на 37 години. От удара и двамата водачи са пострадали. Откарани са в спешен център където е установено, че И.К. е с фрактура на бедро, двете подбедрици, контузия на гръден кош и глава. А.А. е с фрактура на 4 ребра.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram