Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 10 април 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления. В заяведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 11 април е започнато бързо полицейско производство срещу П.М. на 40 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Христо Ботев” в Стара Загора л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 3,56 промила.П.М. е отказал да даде кръв за анализ, настанен е в заведението за отрезвяване.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба на 600 лв. от апартамент, намиращ се на ул. „Отец Паисий” в Стара Загора, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора разкриха извършителите на деянието. Това са М.Т. на 18 години от с. Хрищени и Г.Г. на 19 години от същото село. Двамата са задържани за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.

Във връзка с отразена телефонна измама, при която 79-годишна жителка на с. Преславен е предала 1300 лв. на непознато за нея лице, полицейските служители от ОДМВР – Стара Загора установиха, че извършител на престъплението е В.Б. на 38 години от Пловдив.

По-характерни престъпления

На 10 април в РУП – Казанлък е получени сигнал за кражба от апартамент, намиращ се на ул. „23-ти Пехотен шипченски полк” в Казанлък. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице за времето от 8 до 10 април е проникнало в апартамента на потърпевшия и е отнело от там сумата от 10 000 лв. и 2350 евро.

На 10 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за пожар в помещение между първи и втори етаж на ул. „Л.Каравелов” в Стара Загора. На мястото е изпратен екип на ОУПБЗН, който изгася пожара и при последвалия оглед се установява, че цялата горна част на помещението е обгоряла, както и дървени рафтове с поставени върху тях вещи. Образувано е досъдебно производство.

На 10 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от база (бивше АТЗ) в Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало на територията на базата и е извършило кражба на 6 акумулатора от товарни автомобили, паркирани там.

На 10 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за взломен на ул. „Ген. Столетов” л.а. „Фолксваген Шаран”. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е счупило с камък стъклото на задна лява страна на колата на потърпевшия старозагорец. Липси не са установени.

На 10 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от лек автомобил. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е счупило задното панорамно стъкло на л.а. „Сузуки Игнис”, паркиран на ул. „Екзарх Антим I” и е отнело от там куфар с инструменти, ъглошлайф и ръчна дърводелска фреза.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram