Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 04, 05 и 06 април 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления.

Бързо полицейско производство
На 4 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско срещу 21-годишния Р.И. от с. Бузовград за това, че около 23:05 ч управлява по ул. „Христо Ботев“ в с. Бузовград л.а. „Хюндай Пони“ под въздействието на алкохол – 1,49 промила, губи контрол над управлението на автомобила, излиза извън пътното платно и се блъска в пътен знак и овощно дръвче.

Разкрити престъпления
На 2 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 40-годишен жител на с. Горно Ботево, който заявил, че на 25 март неизвестно лице е отнело кобилата му. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са П.И. на 19 години и Х.В. на 53 години – и двамата от новозагорското село Загорци.
На 4 април в РУП – Гълъбово е получен сигнал за нарушение на обществения ред в с. Мусачево. На място е установено, че при възникнало спречкване между 53-годишна жителка на селото и двама младежи – М.Д. на 21 години и Д.Д. на 20 години – и двамата от с. Мусачево жената е иззела от ръката на Д.Д. плик с две топчета, съдържащи суха зелена тревиста маса – марихуана с тегло около 0,5 грама. Марихуаната жената доброволно е предала в РУП – Гълъбово. Образувано е досъдебно производство.
На 4 април органите на реда от Второ РУП – Стара Загора задържат 32-годишния Ц.Д. от Стара Загора като при извършения личен обиск у него са открити две полиетиленови торбички, съдържащи общо около 10 грама марихуана. Образувано е досъдебно производство.
Във връзка с телефонна измама от 29 март,п ри която жителка от с. Калояновец е предала 7000 лв. на непознато за нея лице, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че непознатият мъж взел парите е В.Б. на 39 години от Пловдив. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 4 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от магазин за месо и колбаси, намиращ се на ул. „Граф Н.Игнатиев“. За времето от 13:00 ч до 13:50 ч на същата дта неизвестно лице е взломило вратата на магазина и е отнело от там монетник от касов апарат с намиращите се в него 120 лв.
На 4 април в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от помпена станция, намираща се в землището на с. Търничане. За времето от 28 март до 4 април неизвестно лице е отнело от там метална врата и 11 циментени кола.
На 4 април във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба на проводници. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е отнело телекомуникационен проводник, служещ за стационарна връзка на сградата на Съдебна медицина.
На 4 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба на гориво от товарен автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е отнело от паркирания западно от административната сграда на Бисер Олива т.а. „МАН“ 150 л дизелово гориво.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара са образувани две бързи полицейски производства и е разкрио едно престъпление. В заведението за отрезвяване са настанеи три лица.

Бързо полицейско производство
На 5 април е получен сигнал за кражба от къща в Раднево. При извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в двора на къщата на потърпевшата и е отнело от там 10 кг отпадъчно желязо – винкели и ламарини, 1 кг отпадъци от цветни метали, части от гидория и стар компютър. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е Т.П. на 39 години от Раднево.
На 6 април е започнато бързо полицейско производство срещу Е.И. на 42 години от с. Опълченско за това, че около 02:15 ч управлява по ул. „Иван Вазов“ в Стара Загора л.а. „Фолксваген“ след употребата на алкохол – 1,68 промила.
На 5 април е започнато бързо полицейско производство срещу С.С. на 31 години от Стара Загора за това, че около 05:10 ч управлява по ул. „Васил Левски“ в Стара Загора л.а. „Форд“ под въздействието на алкохол – 1,25 промила.

Разкрити престъпления
На 5 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за извършваща се в момента кражба от къща, намираща се в местността „Магарешка поляна“ южно от кв. Дъбрава. На мястото незабавно е изпратен екип, който установява и задържа А.И. на 26 години, С.А. на 31 години, Т.Д. на 53 години и Т.Ч. на 44 години. Четирите жени от Стара Загора отворили входната врата на къщата и опитали да откраднат намиращите се в двора метална скара, ръчна бормашина и други метални предмети. Четирите жени са задържани за срок до 24 часа в Второ РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 5 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Стрелец. На място е установено, че неизвестно лице за времето от 5 февруари до 5 април е проникнало в къщата на потърпевшия старозагорец и е отнело от там два трифазни ел. двигателя и 40 л дизелово гориво.
На 5 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е отнело от паркирания на ул. „Руски“ в Стара Загора л.а. „Опел Астра“ един перфоратор.

ПТП
На 5 април около 07:30 ч между разклоните за с. Долно Сахране и с. Дунавци в посока запад-изток се е движил л.а. „Фиат Брава“, управляван от 27-годишния бургазлия С.М.. По време на движението си водачът навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се насреща автобус „Сетра“, управляван от 55-годишен казанлъчанин. От удара пострадал в само водачът на лекия автомобил – получил е фрактура на лява ръка. Настанен за лечение без опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегерът при тестването на водачите за употребата на алкохол

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара са образувани три бързи полицейски производства и е разкрио едно престъпление.

Бързо полицейско производство
На 6 април е започнато бързо полицейско производство срещу 55-годишния П.Ч. от с. Белозем за това, че около 10:00 ч управлява по ул. „Бр. Даскалови“ в Чирпан л.а. „Опел Астра“ след употребата на алкохол – 1,53 промила.
На 6 април екип на РУП – Раднево спира за проверка близо до пункт за вторични суровини И.А. на 28 години от Свиленград и П.П. на 29 години от Раднево. В хода на проверката органите на реда установяват, че двамата мъже бутат натоварени с около 80 кг желязо велосипеди, които са отнели от стопанска сграда в с. Знаменосец.
На 6 април в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба на радиокасетофон от къща на ул. „Тачо Даскалов“ в Раднево. От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е Т.П. на 39 години от с. Звънарка, общ. Крумовград.

Разкрити престъпления
На 6 април полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора извършва проверка на 15-годишен младеж от Стара Загора, при която установяват, че същият държи в раницата си найлонов плик съдържащ около 0,8 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство, а момчето е задържано за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления
На 6 април в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от къща, намираща се на ул. „Иван Вазов“ в Казанлък. Неизвестно лице е проникнало в къщата, собственост на 59-годишна жена и е отнело от там телевизор, система за домашно кино, перфоратор, винтоверт, ъглошлайф, гумени ботуши, 20 л домашна ракия, едно зеге и гидория.
На 6 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от хранителен магазин, намиращ се на ул. „Бузлуджа“ в Стара Загора. Неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело от там 300 лв., два мобилни телефон и хранителни продукти за 50 лв.
На 6 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в дома на 60-годишният потърпевш и е отнело от там електрожен, 30 м удължител , железен профил и една полуоска от л.а. „Лада Нива“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram