Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 28, 29 и 30 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити шест престъпления и са регистрирани седем престъпления . В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления
На 28 март в УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от къща в с. Тулово. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в избено помещение на къщата и е отнело от там 5 медни бакъра, медна лозарска пръскачка, 2 ел. двигателя, електрическа водна помпа, медно проводници, месингови ВиК части, кирки, лопати и мотики на стойност около 3000 лв. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са И.Д. на 28 години от с. Тулово, Б.П. на 20 години също от Тулово и 17-годишен младеж от Казанлък. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Във връзка с кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси Покет“ от детска площадка в Раднево, органите на реда от РУП – Раднево установиха, че извършител на кражбата е О.Б. на 27 години от гр. Пещера. Работата по документиране престъпната дейност на мъжа продължава.
На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 72-годишен старозагорец, който заявил, че от котелното помещение на блока, в който живее се извършва кражба. На мястото незабавно е изпратен екип, който обхождайки района задържа извършителите. Това са А.Г. на 24 години от с. Зимница и Л.П. на 38 години от Стара Загора. В теглената от тях ръчна колика са открити отнетите от котелното 2 „т“ – образни метални фитинга и чанта с голямо количество болтове и гайки.
На 28 март органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха проверка на маса, намираща се на общински пазар Стара Загора, при която е установено, че се съхраняват акцизни стоки без бандерол. При извършеното претърсване и личен обиск на З.Х. на 60 години от Стара Загора са открити 108 пакета със саморъчно свити цигари, а всеки от тях съдържащ по 20 къса цигари.
На 28 март органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършват проверка на маса, намираща се на общински пазар Стара Загора, стопанисвана от Г.М. на 57 години от Стара Загора. Извършено е претърсване,п ри което са открити 21 полиетиленови пликчета с по 20 саморъчно свити цигари в тях с надпис „Korona“ и един плик, съдържащ 17 къса саморъчно свити цигари с надпис „FG“.
Във връзка с отразена кражба на л.а. „Пежо 205″ от с. Загоре, който по-късно е открит изоставен в гориста местност в източния край на горепосоченото село, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са И.Д. на 26 години от с. Загоре и И.Д. на 36 години също от с. Загоре. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил, паркиран на паркинг на МБАЛ – Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице е разбило стъклото на задна лява врата на л.а. „Хонда Сивик“ и е отнело от там кожено яке, дънки и две лозарски ножици „Конте“.
На 28 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от паркиран на ул. „Д.Наумов“ в Стара Загора л.а. „Фолксваген Кади“. От извършения на мястото оглед е установено, че неизвестно лице е отнело от колата перфоратор „БОШ“ и акумулаторен винтоверт също марка „БОШ“.
На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 71-годишна жителка на с. Калояновец, която заявила, че на 27 март непознато за нея лице й се обадило по телефона, представяйки се за д-р Димитров. Мнимият медик заблудил жената, че дъщеря й си е счупила крака и е необходима спешна операция е размер на 9000 лв. Малко след приключване на разговора, пред входа на дома си, жената предала на непознато лице 7000 лв.
На 28 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 42-годишна жителка на Гълъбово, която заявила, че в началото на месец март неизвестно лице е извършило кражба на каруцата й на стойност около 300 лв. Същата сее намирала пред дома на потърпевшата в кв. „Лозенец“ в Гълъбово.
На 28 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 20-годишен жител на Гълъбово, който заявила, че за времето от 15 до 20 март неизвестно лице е отнело кобилата на стойност около 1000 лв.. Същата е била вързана пред дома на потърпевшия в кв. „Лозенец“.
На 28 март в РУП – Гълъбово е получени сигнал за кражба от къща в с. Искрица. Потърпевшият заявил, че къщата липсват метални тръби, метална пиростия за джанти, спирачна система за товарен автомобил, метални окови и кабели. Образувано е досъдебно производство.
На 28 март в УП – Гурково е получен сигнал за кражба на коне. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на два мъжки коня, намиращи се на ливада в землището на с. Пчелиново. Образувано е досъдебно производство.

Пожар
На 28 март в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал в с. Знаменосец пожар на ел. табло. Изпратеният на място екип установява, че таблото, намиращо се на ул. „Вихрен“ е изгоряло напълно. Щетите са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанеи седем лица.

Бързо полицейско производство
На 30 март е започнато бързо полицейско производство срещу 20-годишната М.Р. от Стара Загора за това, че управлява в с. Богомилово л.а. „Пежо 206″ след употребата на алкохол – 1,21 промила.

Разкрити престъпления
На 29 март полицейски екип на Второ РУП – Стара Загора задържат в момент на кражба от къща в Стара Загора 25-годишния Й.М. от Стара Загора. Й.М. е задържан докато се опитвал да отнеме 10 контакта от ел. мрежата на къща, намираща се на ул. „Поп Минчо Кънчев“ в Стара Загора.
На 29 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешен център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец, който след възникнал скандал е бил намушкан с нож от живеещата с него на семейни начала Г.С. на 26 години от Стара Загора. От проведените бързи оперативни мероприятия Г.С. е установена и задържана за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора. Пострадалият е настанен за лечение, без опасност за живота.

По-характерни престъпления
На 29 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от жител на с. Средногорово, който заявил, че от железобетонен стълб , намиращ се на кръстовището на ул. „Даскал Йовко“ и ул. „Родопска“. Установено е, че неизвестно лице е извършило кражба на четири медни проводника с обща дължина около 100 м от владението на 71-годишна жителка на селото.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски производства и е разкрито едно престъпление.
Бързо полицейско производство

На 30 март в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу Р.Л. на 56 години от Гълъбово за това, че около 21:40 ч управлява в гр. Гълъбово л.а. „Фолксваген Голф“ след употребата на алкохол – 1,92 промила.
На 30 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу Н.Т. на 53 години от Казанлък за това, че управлява по ул. „24-ти Август“ в Казанлък автомобила си „Форд Фокус“ след употребата на алкохол – 2,89 промила.
На 30 март е започнато бързо полицейско производство срещу Д.Д. на 28 години от Стара Загора за това, че около 23:10 ч управлява по ул. „Д-р Т. Стоянович“ л.а. „Опел Вектра“ под въздействието на алкохол – 1,98 промила.

Разкрити престъпления
На 31 март около 00:10 ч полицейски патрул на РУП – Казанлък извършва на бул. „Розова долина“ проверка на А.Т. на 22 години от Стара Загора, при която униформените служители откриват джоб на дънките му полиетиленов плик, съдържащ около 1 грам суха зелена тревиста маса.

По-характерни престъпления
На 30 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е отнело от дома му електрожен и две медни тави.
На 30 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 54-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Опел Астра“ на два моторни триона за дърва.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram