Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 27 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление.

Бързо полицейско производство
На 27 март в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу Г.И. на 39 години от Гълъбово за това, че около 22:15 ч управлява по ул. „Ал. Стамболийски“ в Гълъбово л.а. „Фиат Темпра“ след употребата на алкохол – 1,53 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена грабеж, при който неизвестни лица заплашват с нож 15-годишен старозагорец и отнемат от него портфейл с лични документи и 147 лв., полицейските служители от Първо РУП- Стара Загора разкриха извършителите. Това са М.В. на 20 години и Д.Д. на 18 години и Д.Д. на 18 години – всички от Стара Загора. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

По-характерни престъпления
На 27 март в РУП – Раднево е получен сигнал от 37-годишна жена, която заявила, че неизвестно лице е счупило предното панорамно стъкло на автомобила й „Сузуки х90″, паркиран на ул. „Д.Благоев“ в Раднево.
На 27 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е проникнало в л.а. „Опел Астра“, паркирана на ул. „Армейска“ и е отнело от там чанта с лични документи, дебитни, кредитни карти и връзка с кючове.
На 27 март в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба от гараж в с. Яздач. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е разбило входната врата на гаража от къщата й, след което е отнело от там мотокултиватор „Хускварна Т85″ и акумулаторна батерия от незаключен автомобил „Рено Меган Сценик“ също паркиран в гаража.
На 27 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 23-годишен старозагорец, който заявил, че около 04:00 ч на ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора две непознати за него лица със сила и опрян в главата твърд предмет му отнели 100 лв., ръчен часовник и черна грива, след което избягали в неизвестна посока.

ПТП
На 27 март около 17:25 ч на източния изход от паркинга на магазин Кауфланд в Казанлък в посока север-юг се е движил л.а. „Опел Астра“, управляван от М.Б. на 60 години от Казанлък. На кръстовището с бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ водачът не спазва знак „стоп“ и отнема предимството на движещия се в посока изток-запад мотоциклет „Хонда ЦБР 900″, управлявана от П.Р. на 28 години от гр. Шипка, който се удря в автомобила. От удара мотоциклетистът е получил фрактура на носа. Прегледан и освободен без опасност за живота.
На 27 март около 15:50 ч в до разклона за с. Черганово в посока изток-запад се е движил л.а. „Пежо 406″, управляван от В.К. на 28 години от Раднево. Поради движение с несъобразена скорост, на десен завой водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вдясно от пътя и се преобръща няколко пъти, след което остава по таван. В резултат на пътния инцидент возещата се на предната дясна седалка И.Н. на 21 години от Раднево е получила фрактура на безимения пръст на дясната ръка. Пътуващата на задната седалка С.Б. също на 21 години е с фрактура на ляво коляно и дясна ръка в областта на лакътя. Без опасност за живота. Другите двама пътници в „Пежо-то“ – П.П. на 21 години е с пневмоторакс (пробит бял дроб). Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, а Р.Г. на 26 години е с фрактура на носа. Оставен за наблюдение в МАБЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е с натъртвания по цялото тяло. Тестът му за употребата на алкохол е отрицателен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram