Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 13 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувано три бързи полицейски производства и са разкрити четири престъпления престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 13 март в 18:10 ч в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на ул. „Лиляна Димитрова“ в Раднево. Изпратеният на мястото автопатрул установява, че л.а. „Ауди 80″, управляван от Р.И. на 25 години от Раднево се е движил в посока изток по моста над река Кумурджа и поради движение с несъобразена скорост се блъска в предпазния парапет на моста, вдясно по посока на движението. Пътуващият до водача И.И. на 22 години също то Раднево е получил натъртвания в областта на гърдите. Прегледан и освободен, без опасност за живота. 25-годишният Р.И. е тестван с дрегер за употребата на алкохол и техническото средство е отчело 0.96 промила. Направен му е и тест за употребата на наркотични вещества, който също отчита положителен резултат за амфетамин и марихуана. Образувано е бързо полицейско производство.
На 13 март в РУП – Чирпан е образувано бързо полицейско производство срещу А.К. на 53 години от с. Оризово за това, че на същата дата управлява в селото л.а. „ВАЗ 2103″ след употребата на алкохол – 1.90 промила.
На 14 март е започнато бързо полицейско производство срещу Д.Н. на 21 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Алабин“ л.а. „Пежо 206″ под въздействието на наркотични и упойващи вещества. При направения тест техническото средство е отчело положителна проба за канабис. Д.Н. е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба на антенен усилвател „Нео“ от къща в с. Трояново, полицейските служители от РУП – Раднево установиха извършителя на деянието. Това е К.С. на 19 години от горепосоченото село.
На 13 март в района на околовръстното шосе на Стара Загора полицейски патрул на Второ РУП – Стара Загора задържа Д.И. на 38 години и Е.С. на 25 години – и двамата от Стара Загора в момент, в който двамата разбиват бетонна стена, част от напоителна система, и о правят опит да отнемат вградената в нея метална тръба с дължина 1,8 м и диаметър 50 см. По случая е образувано бързо производство.
На 13 март в с. Юлиево е извършена съвместна проверка на полицейски служители от РУП – Казанлък и EVN, при която е установено, че след като захранването с ел. енергия към дома на 28-годишния К.Г. е било прекъснато, същият отново се е прикачил като консумираната от него енергия не се отчита от електромера.
На 13 март в Гълъбово е била извършена съвместна проверка от полицейски служители на РИП – Гълъбово и представители на „Брикел“ Гълъбово. В хода на проверката е установено, че в дома на Д.П. на 57 години има неправомерно въздействие на уред за търговско измерване, с което е създадено условие за непълно отчитане на потребената енергия. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 13 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Змейово, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е извършило кражба на 2 електрически машинки за подстригване, лопата и 10 лв.
На 13 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Калояновец, който заявил, че за времето от 5 до 10 март неизвестно лице е проникнало в къщата му и е отнело от там моторен трион „Щил“.
На 13 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Калояновец. Потърпевшият заявил, че за времето от 5 до 10 март неизвестно лице е отнело от дома му самоделен електрожен.
На 13 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Калояновец. Потърпевшият старозагорец, заявил, че за времето от 1 до 10 март неизвестно лице е отнело от къщата му велосипед „Балкан“.
На 13 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на 101 броя лотарийни билети на стойност 303 лв. от павилион, намиращ се на ул. „Ген. Гурко“. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram