Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 12 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити четири престъпления и са регистрирани три.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от с. Горно Ботево, при която неизвестно лице за времето от януари до февруари 2014 година бе отнело 6 крави, собственост на 53-годишен жител на селото, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите на деянието. Това са В.Р. на 25 години от с. Горно Ботево и И.Б. на 30 години от същото село.
На 12 март полицейските служители от РУП – Казанлък извършиха претърсване в дома на 33-годишния Г.Б. в с. Овощник, при което откриха и иззеха от различни помещения в къщата 200 г марихуана, електронна везна, металотърсач, УВЕ лампа и 83 метални предмета, наподобяващи монети. Образувано е досъдебно производство.
На 12 март криминалистите от РУП – Казанлък извършиха претърсване в апартамент на ул. „Свобода“ в Казанлък, обитаван от А.Г. на 25 години, при което от апартамента и пред блока е иззета общо 20 г суха зелена тревиста маса и саморъчни свита цигара – предадена доброволно от А.Г..При направения тест с дрегер веществото е реагирало на марихуана.По случая е образувано бързо производство.
На 12 март при съвместна проверка на служители от РУП – Гълъбово и представители на „Брикел“ ЕАД е установено, че в дома на И.Д. на 57-години от Гълъбово неправомерно е въздействано на уред за търговско измерване, с което е създадено условие за непълно отчитане на потребената енергия. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 12 март в РУП – Раднево е получени сигнал от жителка на с. Трояново, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й през прозорец без стъкло и е отнело от там dvвт-тунер „Нео“.
На 12 март в РУП – Чирпан е получен сигнал от жителка на с. Зетьово, която заявила, че неизвестно лице за времето от 2 до 12 март е извършило кражба от къща в селото на 35-литров казан за варене на буркани и ел. дрелка.
На 12 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 49-годишен пловдивчанин, който заявил, че за времето от 3 до 7 март неизвестно лице е извършило кражба на 1500 дръвчета „Туя ориенталис“ с височина около 30 см от разсадник в с. Калояновец.

ПТП
На 12 март в 19:40 ч по пътя от с. Ковачево за с. Новоселец се е движил л.а. „Опел Корса“, управляван от В.Д. на 59 години от Раднево. По време на движението си водачът застига движещия се пред него л.а. „Опел Корса“, управляван от Т.К. на 52 години от Раднево и го блъска. В резултат на удара са възникнали значителни материални щети и по двата автомобила. Двамата водачи са тествани с дрегер за употребата на алкохол като техническото средство е отчел положителен резултат само за пробата на В.Д. – 2,75 промила. По случая е образувано бързо производство.
На 12 март около 12:20 ч по ул. „Козлодуй“ в Стара Загора, в посока изток-запад се е движил л.а. „Пежо 206″, управляван от 30-годишната С.А. от Стара Загора. По време на движението си срещу дом № 6-б блъска пресичащата в посока юг Ж.Н. на 79 години от Стара Загора. От удара пешеходката пада на замята и получава травматично увреждане на главата. Настанена е за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Пробите и на двете жени за употребата на алкохол са отрицателни.

Специализирани полицейски операции
На 12 март в малките населени места на територията на РУП – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване и недопускане извършването на престъпления, свързани с кражби на селскостопанската продукция, битовата престъпност, незаконен превоз и търговия на животни, суровини и храни. В хода на операцията са проверени 22 моторни превозни средства, 48 лица, констатирани са общо 4 нарушения, за които са съставени 2 АУАН (акт за установяване на административно нарушение) и 2 АУАН по закона за движение по пътищата.
На 12 март на територията на РУП – Гълъбово за времето от 09:00 до 17:00 ч е проведена специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватния контрол“, в хода на която са проверени 27 мпс и 39 лица. Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата и 3 глоби с фиш.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram