Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 28 февруари 01, 02 и 03март 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързи производства
На 28 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал от 82-годишен мъж от Раднево, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в двора на къща, намиращ се между блок 6 и 8 на ул. „Валентина Терешкова“. Изпратеният на място екип установява там 38-годишния Т.П. от Нова Загора, който е направил опит за кражба на 10 кг отпадъчно желязо от двора на къщата.Образувано е досъдебно производство.
На 28 февруари в РУП – Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу В.К. на 37 години от Чирпан за това, че около 21:05 ч управлява по ул. „Ал. Стамболийски“ в Чирпан л.а. „Опел Корса“ след употребата на алкохол – 2,58 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба на 90 бр. гофрирани покривни ламарини от складово помещение на ресторант, намиращ се в землището на с. Главан, полицейските служители на РУП – Гълъбово установиха, че извършителят е Д.Ж. на 38 години от Гълъбово.
Във връзка с отразена кражба на потопяема помпа от градина, намираща се в землището на с. Малка Верея, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са М.Т. на 35 години от с. Богомилово, И.И. на 22 години също от Богомилово и С.Ж. на 41 години от с. Хрищени. В хода на разследването криминалистите установяват, че тримата са извършители и на още три кражби:
– Кражба на потопяема помпа „Вило“ от с. Ракитница;
– Кражба от гараж в с. Ракитница на мотофреза;
– Кражба от с. Кирилово на мотофреза, косачка за трева и потопяема помпа.
Извършителите са задържани във Второ РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 28 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Богомилово, който заявил, че за времето от 18 февруари до 27 февруари неизвестно лице е отнело от гаража му мотофреза „МТД“.
На 28 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на трансформаторно масло от маслов трафопост, намиращ се между с. Ракитница и с. Калояновец. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице за времето от 20:00 ч на 27 февруари до 08:00 ч на 28 февруари е отнело 190 л трансформаторно масло.
На 28 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 30-годишен старозагорец, който заявил, че около 13:00 ч на същата дата е установил липсата на лаптоп „Асус“ от магазин за компютърна техника, намиращ се на ул. „Цар Калоян“. Лаптопът е бил изложен в магазина без батерия и зарядно устройство.
На 28 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 73-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице в двора на МБАЛ – Стара Загора й е отнело портмоне с лична карта, ТЕЛК решение и 160 лв.
На 28 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 47-годишен жител на с.Медникарово, който заявил, че около 18:20 ч в изоставена постройка, намираща се северно от старозагорски хотел му е нанеслов областта на главата удари с дървен кол в резултат, на което пострадалият е получил разкъсно-контузни рани в областта на темето и временна неподвижност на дясната ръка.

Полицейски операции
За времето от 10:00 ч на 28 февруари до 02:00 ч на 1 март на територията на РУП – Чирпан и УП – Братя Даскалови е проведена специализирана полицейска операция. В хода на операцията са проверени 13 МПС, 50 лица, 8 учебни заведения, 10 питейни заведения, 2 игрални зали и 2 градски парка. Съставени са 2 АУАН по Закона за българските лични документи, 1 фиш по ЗДВП и 2 АУАН по ЗДВП.
Специализирана полицейска операция е селата на територията на Първо РУП – Стара Загора е проведена в периода 15-28 февруари 2014 година. За съответния период са посетени 5 сигнала, свързани с битовата престъпност, образувано е едно бързо полицейско производство и четири досъдебни производства, разкрита е кражба на 2 златни гривни в с, Дълбоки. Задържани са три лица съпричастни към извършването на престъпления на територията на малките населени места. Проверени са 284 лица и 142 моторни превозни средства. Съставени са два АУАН и са наложени 2 глоби по фиш.

ПТП
На 28 февруари около 17:10 ч в посока север по ул. „Света Троица“ в Стара Загора се е движил л.а. „Фолксваген Поло“, управляван от Т.В. на 76 години от Стара Загора. На кръстовището с ул. „Ген. Столетов“ водачът не спира на знак „стоп“ и не пропуска движещия се по път с предимство в посока изток мотоциклет „Хонда Транслап 600 – В“, управляван от С.С. на 20 години от Стара Загора. От удара мотоциклетиста е получил контузия на носа и комоцио. Настанен в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицатели.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са регистрирани шест престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени сдве лица.

Бързи производства
На 1 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 26-годишния казанлъчанин П.М. за това, че около 03:45 ч управлява по ул. „Ал. Стамболийски“ в Казанлък л.а. „Рено Лагуна“ след употребата на алкохол – 1,97 промила.

По-характерни престъпления
На 1 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от 73-годишен казанлъчанин, който заявил, че за времето от месец декември 2013 до 1 март 2014 година неизвестно лице е проникнало в дървена пристройка към вилата му в местността „Татарска могила“ и е извършило кражба от там на водна помпа, два метални варела, мотики и лопати.
На 1 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 49-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 25 февруари до 1 март неизвестно лице е извършило кражба от таванското й помещение на ул. „Св. Княз Борис“ на две бутилки уиски „Балантайн“, две бутилки от 0,5 л ракия „Бургас 63″, бутилка уиски „Килберган“, бутилка ракия „Ловеч“ – 0,5 л и шест еднолитрови бутилки с олио.
На 1 март в Първи РУП – Стара Загора е получен сигнал от 57-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 23 февруари до 1 март неизвестно лице е проникнало в дворното му място в с. Руманя и е отнело от там 12 кошера с пчелни семейства.
На 1 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 24-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 27 февруари до 1 март неизвестно лице е проникнало в апартамента му на ул. „Св. Троица“ и е отнело от там плазмен телевизор „Финлукс“.
На 1 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба на захранващи кабели , намиращи се в с. Ягода. При посещение на място е установено, че неизвестно лице чрез техническо средство е отнело кабели тип 300х2 х 0,5 кв. мм, намиращи се на ул. „Бузлуджа“ в селото.
На 1 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 32-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице за времето от 28 февруари до 1 март е срязало двете гуми на автомобила му „Мерцедес Вито“, паркиран до блока, в който живее потърпевшият на ул. „Л.Каравелов“ в Стара Загора.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски производства и са регистрирани пет престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица

Бързи производства
На 2 март е започнато бързо полицейско производство срещу 41-годишния Н.Н. от Павел Баня за това, че около 16:35 ч управлява по ул. „Княз Павел“ в Павел Баня т.а. „Мерцедес 609 Д“ след употребата на алкохол – 1,94 промила.
На 2 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 50-годишния И.И. от гр. Крън. Мъжът е спрян за проверка на ул. „Отец Паисий“ в Казанлък от полицейски патрул, при която е установено, че шофира след употребата на алкохол – 1,95 промила.
На 2 март е започнато бързо полицейско производство срещу 48-годишния В.С. от с. Богомилово за това, че управлява по ул. „Ив. Терзиева“ до разклона за с, Кирилово т.а. „Пежо 308″ след употребата на алкохол – 1,52 промила.

По-характерни престъпления
На 2 март в РУП – Раднево е получен сигнал от 45-годишен старозагорец, който заяви, че за времето от 14:00 ч на 1 март до 06:30 ч на 2 март неизвестно лице е извършило кражба от къщата ми в с. Сърнево бял плик с 2000 лв.
На 2 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за възникнал за възникнал на ул. „Гео Милев“ в Стара Загора скандал между 27-годишна жена и нейният приятел, живущи на горепосочената улица, и група от 5-6 мъже и жени. По време на скандала групата хвърляла камъни по мъжа и жената, при което 27-годишната П.П. е съборена на земята и е със счупен пръст на дясната ръка и синини от ударите с камъни.
На 2 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 51-годишен жител на Гълъбово, който заявил, че неизвестно лице е отнело паркирания пред дома му в кв. „Съединение“ л.а. „Ауди А4″ комби, син металик.
На 2 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 46-годишен старозагорец, който заявил, че от паркирания му на ул. „Майор Кавалджиев“ л.а. „ВАЗ 21011″ неизвестно лице е отнело акумулатор.
На 2 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 24-годишен мъж от Сливен, който заявил, че от паркирания му на ул. „М.Кавалджиев“ л.а. „ВАЗ 2102″ акумулатор, сд за автомобил и две тонколони.

ПТП
На 2 март около 13:27 ч по пътя в с. Тракия в посока север-юг се е движил л.а. „Фиат Пунто“, управляван от П.П. на 53 години от Димитровград. По време на движението си, водачът губи контрол над управлението на автомобила поради заспиване и със скорост несъобразена с атмосферните условия – мокра пътна настилка, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска с движещия се там т.а. „Мерцедес Спринтер“, управляван от 60-годишен старозагорец. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи за отрицателни. П.П е с разкъсно-контузна рана в областта на брадата без опасност за живота.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са регистрирани две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени пет  лица. 
 
Бързи производства
На 3 март е започнато бързо полицейско производство срещу 58-годишния И.И. от Стара Загора за това, че около 19:30 ч управлява по ул. „Одринска Епопея“ в Стара Загора л.а. „Фолксваген Пасат“ след употребата на алкохол – 2,25 промила.
 
По-характерни престъпления
На 3 март в РУП – Чирпан е получен сигнал от 43-годишен мъж от Чирпан, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба кафе автомат, негова собственост  на ул. „Янко Иванов“ на монетник и касов апарат. 
На 3 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент на бул. „Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. При посещение на място е установено, че неизвестно лице е проникнало в апартамента на 84-годишния потърпевш и е отнело от там 60 лв. 
 
ПТП
На 3 март около 14:40 ч по бул. „Никола Петков“ в Стара Загора в посока запад-изток се е движил л.а. „Рено 19“, управляван от В.В. на 66 години. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) водачът губи контрол над автомобила и блъска в задната част движещия се пред него л.а. „Киа Рио“, управлявана от 47-годишния В.К.. От удара В.В. получава разкъсно-контузна рана в областта на главата. Пробите за употребата на алкохол  и на двамата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram