Над 670 хиляди украинци заминаха за Русия

Москва. /КРОСС/ Около 675 хиляди украински граждани заминаха за Русия от началото на тази година, съобщиха от руската гранична служба. По данни на Федералните миграционни служби на Русия, само през последните две седмици на февруари за Русия са заминали около 143 хиляди украинци.
Голямо натоварване претърпяват граничните пунктове от страна на Украйна, а особено Белгородска, Ростовска, Брянска и Краснодарка области, съобщи РИА Новости. През февруари миграционния поток от Украйна в Ростовска област нарасна на 53%, а в Курска област на 71%.
Освен това се наблюдава рязко увеличение на броя на заявленията за предоставяне на временно убежище в Русия. В Ростовска област този показател през февруари се увеличи на 96% в сравнение с януари 2014 г. От представителите на казачеството в Луганска област, в Ростовска област пристигат многобройни искания за временно настаняване на семейства на казаци. Също така, нарасна количеството на молби от украински граждани, живеещи на територията на Русия, които са разтревожени за своите близки в Украйна и молят не само защита, но и да им бъде предоставено руско гражданство по опростена процедура.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram