Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 25 февруари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити пет престъпления и са регистрирани шест.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от къща в с. Горно Черковище, при която неизвестно лице бе отнело от дома на 78-годишен жител на селото медна тава, две медни пръскачки, два ъглошлайфа, две бормашини и два удължителя, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителите на деянието. Това са Ж.М. на 47 години, Н.А. на 20 години и Ю.Я. на 23 години – и тримата от с. Горно Черковище.
Във връзка с кражба на около 2000 м далекосъобщителен кабел, положен в северозападната част на Гълъбово, близо до местността „Хайдушко Кладенче“, органите на реда от РУП – Гълъбово установиха и задържаха извършителите на деянието. Това са М.А. на 24 години, А.А. на 23 години, А.П. на 48 години , М.М. на 22 години и С.К. на 22 години – всички от гр. Симеоновград, обл. Хасково. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.
Във връзка с отразена кражба на мобилен телефон на 14 февруари, при която неизвестно лице е отнело телефон „Huaiwei V8950-1″ от 17-годишна старозагорка, органите на реда установиха извършителя. Това е Т.Т. на 25 години от Стара Загора.
Във връзка с извършена на 02.10 .2013 година кражба н мобилен телефон „Самсунг“ от владението на 35-годишен старозагорец, полицейските служители на Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е 60-годишнната Н.Й. от Стара Загора.
Във връзка с извършена на 20.12.2013 година кражба на мобилен телефон „Самсунг GTS 5360″ от владението на 39-годипна старозагорка, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е 39-годишната С.К. от Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 25 февруари в 12:11 ч във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за поставено взривно устройство в сградата на ОУ„Стефан Караджа“. На мястото незабавно е изпратен екип, който извършва оглед. Взривно устройство не е открито. След проверката учебните занятия са подновени.
На 25 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от дома на 54-годишен жител на с. Богомилово. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от къщата му на два преносими компютъра, около 300 г златни накити, около 300 г сребърни накити и 100 лв.
На 25 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба на 330 м телефонен кабел. Образувано е досъдебно производство.
На 25 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от трафопост, намиращ се на ул. „Хан Аспарух“. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице за времето от януари до 25 февруари е извършил кражба на около 9 м меден меден кабел. Образувано е досъдебно производство.
На 25 февруари в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 28-годишна жена, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на мобилния й телефон „Самсунг Галакси СП“ от дискотеката в града, в която потърпевшата се е намирала.
На 25 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 62-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице на 19 февруари е извършило кражба от автомобила му на „Сааб“ на мъжка кожена чанта с лични документи, акт за раждане, две дебитни карти и 600 лв

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram