Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 28 януари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и е регистрирано едно. В заведението за отрезвявне е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба от частен дом в с. Тулово, при която на 21 срещу 22 януари неизвестно лице бе отнело множество вещи от къщата на 55-годишния потърпевш, полицейските служители от УП – Мъглиж установиха извършителите. Това са 15-годишно момче от с. Тулово и 27-годишният И.Д. също то с. Тулово.
Във връзка с отразена кражба, при която неизвестно лице на 13 срещу 14 декември 2013 година бе отнело 80 м медни електрически проводници със сечение 16 кв. мм от междустълбие в с. Братя Кунчеви, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха, че кражбата е извършена от Д.И. на 37 години от горепосоченото село.

По-характерни престъпления

На 28 януари в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 60-годишен хасковлия, който заявил, че на 23 януари неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Ауди А6″ на две скоби с прикрепени към тях тампони, алуминиев капак на картера на автомобила и декоративна решетка, монтирана под бронята на автомобила. Щетите са в размер на около 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП

На 28 януари около 07:05 ч по бул. „П.Евтимий“ в посока юг-север до кръстовището с ул. „Фем“ се движил л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от 46-годишния В.К. от Стара Загора. На кръстовището на горепосочените улици водачът не пропуска пресичащия булеварда на пешеходна пътека 16-годишен младеж от Стара Загора и го блъска. От удара момчето е получило контузна рана на главата. Прегледан и освободен без опасност за живота. 16-годишният младеж е тестван с дрегер като техническото средство е отчело 1,30 промила. Пробата на водача е отчела 0,58 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram