Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 22 януари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство, разкрито е едно престъпление и са регистрирани пет. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство
На 22 януари полицейски екип на РУП – Казанлък спира за проверка до жп прелеза за с. Тъжа т.а. „Ситроен“, управляван от 42-годишния З.К. от Казанлък. В хода на извършената проверка е установено, че същият извършва търговска дейност – изкупува черни метали без за притежава необходимия лиценз за това. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрити престъпления
На 23 януари е започнато бързо полицейско производство срещу Д.П. на 20 години от Стара Загора за това, че управлява в посока запад по ул. „Хан Аспарух“ л.а. „Роувър“ под въздействието на алкохол – 1,21 промила.

По-характерни престъпления
На 22 януари във Второ РУП Стара Загора е получен сигнал от 57-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 19 до 22 януари неизвестно лице е разбило гаражната врата на къщата му в с. Ракитница и е извършило кражба от там на мултицет, две кафе машини, 15-метров трифазен кабел, четири дамаджани с по 5 л домашна ракия във всяка, ъглошлайф, дрелка, комплект гаечни ключове, комплект гидория, приемник с карта на кабелен оператор и лампа за сензор.
На 22 януари в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 42-годишен жител на с. Хрищени, който заявил, че на същата дата за периода от 07:10 ч до 14:30 ч неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там метална каса с намиращите се в нея 8000 лв., златни накити, законно притежаван пистолет „ТТ“ калибър 7.62, 48 боеприпаса за него и документи. От друго помещение в къщата е извършена кражба на моторна резачка „Щил“. Образувано е досъдебно производство.
На 22 януари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 33-годишна жена, която заявила, че от двора на II ОУ в Раднево е извършена кражба. На място е установено, че докато ученици от шести клас играели футбол неизвестно лице е отнело от раницата на 12-годишен ученик мобилен телефон, ключове и 8 лв.
На 23 януари в РУП – Чирпан е получени сигнал от 31-годишен мъж, който заявила, че от агрегат на базова станция до село Верен е извършена кражба на дизелово гориво. На място е установено, че неизвестно лице е отнело от там около 300 л гориво. Образувано е досъдебно производство.
На 22 януари в УП – Павел Баня е получен сигнал от 49-годишен мъж от с. Осетеново, който заявил, че в дома на друг жител на селото – на 64 години две непознати лица му нанесли побой . Счупили и стъкло с размери около 100/80 см. По случая в полицейското управление в Казанлък е образувано досъдебно производство.

Други
На 22 януари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за това, че южно от с. Кирилово, в близост до канал са открити два артилерийски снаряда. На място е установено, че снарядите са с дължина 70 см, силно корозирали с взривател. Районът е отцепен и обезопасен от служители на Второ РУП – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram