Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 21 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани четири. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
На 20 януари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 42-годишен чирпанлия, който заявил, че неизвестно лице е отнело от дома му шест чифта обувки и яке. След подаването на сигнала полицейските служители от РУП – Чирпан установяват, че кражбата е извършена от три момчета от града – на 17, 16 и 14 години. Установено е още, че тримата са извършители и на друга кражба, при която от друга къща в града са отнели пластмасови столове. Работата по изясняване цялостната престъпна дейност продължава.

По-характерни престъпления
На 21януари в УП – Мъглиж е получен сигнал от 55-годшен мъж, който заявила, че от къщата му в с. Тулово неизвестно лице е проникнало през незаключена врата и е отнело от там моторна резачка, шмиргел, винтоверт, 42-инчов телевизор, две настолни компютърни конфигурации (компютър, монитор, камера), един лаптоп, сувенирна сабя тип катана и три флекс машини. Стойността на откраднатите вещи е около 4500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 21 януари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 84-годишен жител на гр. Мъглиж, който заявил, че за времето от 16 до 21 януари неизвестно лице е проникнало в дома му и отнело гюлов меден казан с вместимост 100 л и медна тава с вместимост 50 л.
На 21 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 60-годишна старозагорка която заявила, че за времето от 11.10.2013 година до 16.01.2013 година неизвестно лице е проникнало в апартамента й на ул. „Стефан Караджа“ и е отнело от там 3000 лв. , 500 щ. долари и 200 евро.
На 21 януари в във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 20-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице за времето от 21:00 ч на 20 януари до 10:00 ч на 21 януари е отнело паркирания пред дома му на ул. „Майор Кавалджиев“ л.а. „Опел Вектра“.

ПТП
На 21 януари по бул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ в Казанлък до фабрика Кремона в посока запад-изток се е движил л.а. „Хонда Сивик“, управляван от 28-годишния В.Ч. от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост и мокра пътна настилка водачът губи контрол над управлението, излиза вдясно от пътното платно , качва се на затревен скат и се удря в бетонна колона на жп прелеза. От удара водачът е починал на място.
На 21 януари около 02:00 ч при обход на ул. „Кенали“ в Казанлък полицейски патрул констатира, че е настъпил пътен инцидент на неустановена дата и час с л.а. „Фолксваген Пасат“, собственост на 26-годишния Х.Н. от Казанлък, като водачът, който е управлявал колата е напуснал местопроизшествието без да уведоми и изчака органите МВР. В резултат на пътния инцидент са нанесени материални щети на два метални стълба на уличното осветление , както и щети по електропреносната мрежа. Образувано е досъдебно производство.
На 21 януари около 22:40 ч по АМ „Тракия“ от Пловдив за Сливен се е движил л.а. „Мерцедес Е 350 ЦДИ“, управляван от А.К. на 27 години от Сливен. На около 3 км преди град Чирпан, водачът се удря странично във влезлия и движещ се в насрещната лента без включени светлини л.а. „Мерцедес Ц220 ЦДИ“, управляван от Р.З. на 36 години от Пловдив. От удара са нанесени значителни материални щети по автомобилите. Возещите се в „Мерцедес Е 350″ Е.П. на 23 години от Сливен е с болки в шийните прешлени и е оставена за наблюдение в МБАЛ – Стара Загора, В.И. също от Сливен на 23 години е прегледан и освободена без оплаквания и наранявания. Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол като дрегерът е отчел наличието на такъв само за пробата на Р.З. – 2,73 промила. Същият е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram