Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 18, 19 и 20 януари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора  са образувани две бързи полицейски производство и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.
 
Бързо полицейско производство
На 17 януари в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 24-годишната А.К. от с. Скобелево, общ. Павел Баня за това, че при проверка на обитаваната от нея къща е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа.  
На 18 януари  е започнато бързо полицейско производство срещу 31-годишния Р.И. от Монтана за това, че на същата дата около 01.25 ч  управлява по бул. „Славянски” в Стара Загора л.а. „Опел Астра” след употребата на алкохол – 2.15 промила.
 
Разкрити престъпления
На 17 януари около 15:15 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал  за разбити мазета  на ул. „Майор Кавалджиев”. Изпратеният на място екип установява, че за периода от 14 до 17 януари неизвестно лице е разбило входните врати на няколко мазета и е отнело от там 100 л ракия и велосипед”Крос”. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е 33-годишния Я.П.  от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.
На 17 януари в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу  22-годишния А.М. от Казанлък за това, че същия ден  е заловен от служител на охранителна фирма  да извършва кражба от „Топлофикация” – Казанлък на множество инструменти – гаечни ключове, крик, стиска и др. 
На 17 януари органите на реда от  Второ РУП – Стара Загора извършиха претърсване в дома на М.М. на 66 години и Д.М. на 62 години от с. Калояновец, при което откриха и иззеха тетрадка с вписани  в нея лица, на които са предоставени заеми срещу залог, а у Д.М., при личен обиск са открити  два дамски пръстена, два мъжки пръстена, четири ланеца и чифт обеци всички от жълт метал с тегло – приблизително около 200 грама. Лицата са задържани за срок до 24 часа, е по случая е образувано досъдебно производство за извършване на незаконна банкова дейност – престъпление по чл. 252 от НК.    
 
По-характерни престъпления
На 17 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за извършен в Стара Загора грабеж. Установено е, че на ул. „Ст. Стамболов”  неизвестно лице със сила е отнело от 65-годишна старозагорка дамската й чанта с мобилен телефон, лична карта и две дебитни карти, след което е отправило в неизвестна посока.  
Сигнал за кражба от кафе автомат е получен на 17 януари в РУП – Казанлък. Установено е, че неизвестно лице е взломило намиращият се на ул. „Розова Долина” в града кафе автомат и е отнело от там 40 лв. на монети.
Сигнал за кражба от детска градина в с. Долно Сахране е получен  на 17 януари в РУП – Казанлък. Неизвестно лице е проникнало в сградата и е отнело от там мокетна пътека, холна масичка, четири табуретки, 30-метров кабел и един кубик дърва. 
На 17 януари в УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от къща в с. Тулово. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице, за времето от 15 до 17 януари е проникнало в къщата му и е отнело от там три ъглошлайфа, електрически пробивен трион, моторен трион, промишлена прахосмукачка, различни видове инструменти, 90-литров меден казан, преса за грозде и машина за ронене на грозде.
На 17 януари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал за кражба от складова база в гр. Крън. Неизвестно лице е проникнало в нея и е отнело професионален фритюрник и професионална водоструйка. 
В Първо РУП- Стара Загора е на 17 януари е получен сигнал за кражба от мазета. на място е установено, че неизвестно лице е проникнало в  две от мазетата на блок на ул. „Ген. Скобелев” и е отнело от там стругарски ножове, редуктор, два електрически двигателя, менгеме- 2 броя, газови бутилки, две горелки, два броя „Гедори”, електрически кабел с дължина около 65 м и лозарска пръскачка. 
На 17 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 27-годишен мъж, който заявил, че в офиса, с който работи на ул. „Св. Княз Борис” в Стара Загора възрастен мъж е влезнал с молба да му уедри 460 лв. Потърпевшият се съгласил, след като непознатият мъж си тръгнал установил, че след уедряването липсват 200 лв. Образувано е досъдебно производство.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувани едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.
Бързо полицейско производство
На 18 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 57-годишния П.А. от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Индустриална“ в Стара Загора л.а. „Рено 19″ след употребата на алкохол – 1,98 промила.
По-характерни престъпления
На 18 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 62-годишна старозагорка, която заявила, че на ул. „Ст. Стамболов“ в Стара Загора неизвестно лице със сила издърпало от ръката й дамската й чанта с мобилен телефон, лична карта, дебитна карта, 70 лв. и златен пръстен, след което избягало в неизвестна посока.
На 18 януари в РУП – Казанлък е получени сигнал за кражба от микробус. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в управлявания от 46-годишен старозагорец микробус, паркиран пред хранителен магазин в гр. Крън и е отнело от там 4193 лв. от чантичка, намираща се в джоба на предната лява врата на микробуса.
ПТП
На 18 януари по бул. „Никола Петков“ в Стара Загора в посока изток се е движил л.а. „Шеролет“, управляван от Н.К. на 35 години от Стара Загора и негова спътница в асвтомобила – 22-годишната В.Т. По същата улица и в същата посока се е движил л.а. „Тойота“, управляван от 26-годишния старозагорец Т.С. и негови спътници в автомобила: Ж.С. на 23 години и Н.А. на 21 години – и двете от Стара Загора. По време на движението, по неизяснени към момента обстоятелства, на кръстовището на бул. „Никола Петков“ и намиращият се наблизо технически магазин между двата автомобила настъпва пътен инцидент. От удара „Шевролет-а“ се удря в стълб от тролейбусната мрежа, а „Тойота-та“ напуска пътното платно вдясно по посока на движението. От удара по „Шевролет-а“ са нанесени значителни материални щети. Н.К.е получил контузия на ляво рамо и глава. В. Т. е с контузия на главата. Возещите се в л.а. „Тойота“ са получили контузии на гръден кош – прегледани и освободени без опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегер-ът при тестването на водачите с дрегер.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора саобразувани три бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.
Бързо полицейско производство
На 20 януари в полицейското управление в Казанлък е започнато незабавно производство срещу неправоспособния Ю.С. на 49 години от с. Паничерево за това, че на същата дата около 00:40 ч по ул. „Шипка“ в селото управлява л.а. „Форд Ескорт“ под въздействието на алкохол – 2,47 промила.
На 19 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 65-годишния Г.Г. от Стара Загора за това, че управлява т.а. „Мерцедес“ в с. Малко Кадиево под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 2.31 промила.
На 19 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 25-годишния старозагорец А.А. за това, че около 23:50 ч по ул. „Св. П.Евтимий“ до кръстовището с бул. „Ц.С. Велики“ управлява л.а. „Алфа Ромое“ под въздействието на алкохол – 2,08 промила.
Разкрити престъпления
На 19 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 25-годишна старозагорка, която заявила, че от къща на ул. „Беласица“ в Стара Загора неизвестно лице е извършило кражба на 42-инчов телевизор. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени. Това са А.В. на 18 години и Д.Д. на 28 години – и двамата от Стара Загора.
На 19 януари в полицейското управление в Казанлък е получени сигнал от 26-годишен жител на с. Скобелево, който заявил, че мъж е нанесъл щети по автомобила му, паркиран в двор в селото. На място е установено, че 30-годишният Д.З. от с. Скобелево с брадва е повредило преден ляв и десен фар, преден ляв пътепоказател, ляво странично огледало, преден капак и предно панорамно стъкло, след което е избягал. По случая е образувано досъдебно производство.
По-характерни престъпления
На 19 януари в Първо РУП- Стара Загора е получен сигнал от 41-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 16 до 19 януари неизвестно лице е проникнало в мазето му на ул. „Иван Вазов“ и е отнело от там четири гуми „Гуидиър“ с алуминиеви джанти, 10 л вино и 15 л ракия.
на 19 януари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 23 годишен казанлъчанин, който заявил, че в местността „Старите лозя“, където е бил паркиран автомобила му „Опел Корса“ неизвестно лице е извършило кражба на мъжка чантичка с около 80 лв., лични документи, мобилен телефон и банкоматна карта.
ПТП
На 19 януари около 06:54 часа в посока изток на разклона за с. Оряховица се е движил л.а. „Форд Пума“, управляван по данни на возещия в колата Д.А. на 27 години от с. Оряховица от К.Д. на 20 години от с. Плоска Могила, който не неправоспособен. При завой на ляво в посока на път 57005 в посока на с. Оряховица, поради движение с несъобразена скорост и пътни условия водачът губи контрол над автомобила, напуска пътното платно в посока изток и автомобила се преобръща в крайпътна нива. От удара водачът е изпаднал в кома и настанен в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Д.А. е с фрактура на ключица и челюст. Прегледан и освободен. Тестът му за употребата на алкохол е отчел 0,61 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram