Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 10 декември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – СтараЗагора са разкрити три престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления

На 11 декември около 03:15 часа на кръстовището на ул. „М.Кавалджиев“ и ул. „Боруйград“ екип на Второ РУП – Стара Загора извършва проверка на двама старозагорци – М.М. на 25 години и С.С. също на 25 години. При извършения личен обиск в джоба на дънките на М.М. е открита саморъчно свита цигара с марихуана – около 1 грам. Двамата са задържани в полицейското управление за срок до 24 часа.

На 10 декември около 16:15 ч екип на Първо РУП – Стара Загора, на кръстовището на бул. „Крайречен“ и ул. „Ген. Столетов“ извършва проверка на л.а. „Фолксваген Венто“, управляван от И.С. на 36 години от с. Братя Кунчеви. По време на проверката И.С. не предоставил поисканите му документи, но поставил на предната дясна седалка на полицейския автомобил две сгънати на две наказателни постановления с банкнота от 20 лв. межди тях като казал на органите реда „Да се почерпят“. По случая е образувано бързо производство.

На 10 декември екип на РУП – Чирпан извършва проверка в дома на 36-годишния И.А. от Чирпан, при която е установено, че мъжът държи в дома си акцизни стоки без акцизен бандерол. И.А. предал на органите на реда 10 кутии цигари „Paladium“, 6 кутии „RGD“, 5 кутии“DIVA“, една кутия „Turquaise“ и 17 пакета с по 20 къса саморъчно свити цигари – всички без акцизен бандерол.

По-характерни престъпления

На 10 декември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Загоре. Потърпевшият заявил, че за времето от 30 ноември до 9 декември неизвестно лице е проникнало в гаража към къщата и е отнело от там две медни пръскачки, водопроводни ключове и принадлежности, около 45 м мостов проводник, два комплекта за боядисване, две тесли и други.

На 10 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба кражба от къща в с. Нова Махала, николаевско. Потърпевшият заявил, че от двора на къщата му неизвестно лице е извършило кражба на метална цистерна с вместимост около 1000 литра.

На 10 декември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на животни от с. Маджерито. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дворно място и от кошара за животни е извършил кражба на две овце и две шилета и хранителни продукти.

ПТП

На 11 декември около 00:00 ч по АМ „Тракия“ в посока запад-изток се е движил влекач „Рено“ с прикачено полуремарке , управляван от 43-годишния Х.Р.. По време на движението си и поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлението на „Рено-то“, излиза извън пътното платно, блъска се в предпазната ограда и влиза в канавка вдясно по посока на движението. В резултат на удара са причинени значителни материални щети по товарния автомобил и пътното съоръжение. При тестването на Х.Р. с дрегер за употребата на алкохол, техническото средство е отчело 1,90 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram