Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 25 ноември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани пвт. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления

На 25 ноември полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ л.а. „ВАЗ 2105″, управляван от Т.К. на 61 години от Стара Загора. В хода на проверката униформените служители откриват в купето на колата осем стека с цигари без бандерол. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления

На 25 ноември в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 38-годишен жител на с. Оряховица, който заявил, че неизвестно лице е отнело паркирания пред дома му л.а. „Опел Астра“. Образувано е досъдебно производство.

На 25 ноември в РУП – Раднево е получен сигнал от 35-годишен радневец, който заявил, че от паркинг в с. Ковачево неизвестно лице е извършило кражба на влекач „Мерцедес“ модел „АКТРОС 1844 ЛС“, както и прикаченото към него полуремарке. Образувано е досъдебно производство.

На 25 ноември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 55-годишна жителка на Николаево, която заявила, че неизвестно лице е срязало четирите гуми на автомобила й „Рено Клио“. Същият е бил паркиран пред дома на потърпевшата.

В РУП – Раднево на 25 ноември е получен сигнал от 67-годишен радневец. Мъжът заявил, че неизвестно лице е отнело велосипеда му, оставен пред сградата на Общината.

На 25 ноември в 21:35 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за побой на ул. „Цар Иван Асен II“.Изпратеният на място екип установява, че двама непознати са нанесели побой над 43-годишен старозагорец, след което са му отнели мъжка чантичка с три мобилни телефона, 300 лв., връзка с ключове, лични документи и три дебитни карти. Пострадалият е откаран в центъра за спешна помощ с фрактури на двата долни крайника и контузни рани в областта на главата. Оставен е за лечение без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 25 ноември около 10:00 ч по бул. „Княз Ал. Батенберг“ в Казанлък в посока запад –изток се е движил л.а. „БМВ х3″, управляван от 60-годишния казанлъчанин К.К.. Южно от магазин „Изток“, поради движение с несъобразена скорост върху мокро пътно платно казанлъчанинът удря движещата се по платното 71-годишна жена също от Казанлък. От удара жената получава фрактура на дясна подбедрица, охлузно-контузи рани по главата и комоцио. Настанена е за лечение без опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегер-ът при тестването на водача за употребата на алкохол.

Други

На 25 ноември в 10:10 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал на тел, 112 е получен исгнал от 51-годишен горски работник в с. Горно Сахране, който заявил, че при обход на горски участък в землището на с. Скобелево са спрели за проверка л.а. „Сузуки Витара“, управляван от Х.Х. на 39 години и пътуващите с него жена на 35 години и мъж на 31 години. При проверката е установено, че Х.Х. е с огнестрелна рана в дясното бедро. Горският веднага е откарал с автомобила си пострадалия в центъра за спешна помощ в Казанлък, от където е транспортиран в МБАЛ – Стара Загора – без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram