Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 06, 07 и 08.06.2014 г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване са настанени  две  лица.

Бързо полицейско производство

На 6 юни в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу И.Т. на 40 години от Ямбол за това, че управлява по път II-55 в посока север т.а. „Рено Мастер” след употребата на алкохол – 1,37 промила.

На 7 юни е образувано бързо полицейско производство срещу Н.Л. на 31 години от Стара Загора за това, че около 02:40 ч управлява в с. Старозагорски минерални бани л.а. „Пежо” след употребата на алкохол – 1,37 промила.

Разкрити престъпления

На 6 юни в РУП-  Чирпан е получен сигнал за кражба от с. Гранит. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в двора на дома й и от стопанска постройка е извършило кражба на 80-литрое казан за варене на ракия, брадва, мотика, два метални радиатора, куфражно платно, метален  лост, ел помпа за вода и метална лейка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е М.П. на 24 години то с. Гранит.

По-характерни престъпления

На 6 юни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин за промишлени стоки, намиращ се в складова база в Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело от там портмоне със 730 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 6 юни в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба на гориво от автомобил в Раднево. 27-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е отнело от автомобила му „Опел Вектра” около 20 л дизелово гориво. Същият е бил паркиран на паркинг пред блока, където живее потърпевшият.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и е регистрирано едно престъпление. В заведението за отрезвяване са настанени  две  лица.

Бързо полицейско производство

На 7 юни в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 31-годишната Д.Д. от Казанлък за това, че на същата дата около 02:30 ч управлява в ЖК „Васил Левски” л.а. „Опел” след употребата на алкохол – 2,29 промила.

На 7 юни е образувано бързо полицейско производство срещу 47-годишния И.А. от Стара Загора за това, че около 15:45 ч управлява по ул. „Герасим Папазчев” в Стара Загора л.а. „Киа – карнавал” след употребата на алкохол – 1,50 промила.

По-характерни престъпления

На 7 юни в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба на велосипеди. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в метална гаражна клетка, намираща се на ул. „Добруджа” в Казанлък и е отнело от там велосипед „Темпо” и велосипед „Крос”.

ПТП

На 7 юни около 12:30 ч по пътя от Пловдив за Габрово се е движил л.а. „Опел Омега”, управляван от И.С. на 46 години от Пловдив. Преди разклона за с. Осетеново, поради движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция, водачът застига и блъска движещия се пред него  л.а. „Пежо 307”. От удара возещата се в „Пежото” 29-годишна жена получава болки във врата. Возещият се на предна дясна седалка в „Опел Омега” – 80-годишен мъж от Габрово получава  фрактура на прешлен, нос и контузия на дясно око. Возещата се на задната седалка 76-годишна жена е с контузия в областта на главата и лявата китка. Пострадалите са прегледани и освободени, без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настанено едно  лице.

Бързо полицейско производство

На 9 юни в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу С.С. на 48 години от Казанлък за това, че около 02:50 ч управлява в с. Ветрен л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 1,75 промила.

Разкрити престъпления

На 9 юни около 01:35 ч полицейски патрул  на Първо РУП- Стара Загора спира за проверка  на ул. „Родопи”  в Стара Загора л.а. „Хонда Сивик”, управляван от Д.П.  на 28 години от Стара Загора. Негови спътници в автомобила били още двама старозагорци – В.И. на 30 години и М.Н. на 23 години. При последващо претърсване, органите на реда откриват, че в тайник от лявата страна на таблото на колата има найлонов плик, съдържащ тревисто вещество. При направения полеви наркотест същото е реагирало на марихуана. При извършения личен обиск на 23-годишната М.Н. у нея са открити тревисто вещество – марихуана и бяло прахообразно вещество, което е реагирало на хероин, при направения полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления

На 8 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба  в с. Братя Кунчеви. Потърпевшата заявила, че за времето от 6 май до 8 юни  неизвестно лице е проникнало в имота и, след което е отнело от там неустановено количество дървен материал и около 8 м оградна мрежа. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 8 юни около 11:00 ч по пътя от с. Плодовитово за с. Мирово се е движил л.а. „Мерцедес”, управляван от П.Г. на 45 години от с. Градина. По време на движението си водачът навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се там т.а. „Мерцедес”, управляван от И.Б. на 46 години от гр. Смолян. От удара същият получава счупване на тазобедрената става на десния крак . Откара е за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол в издишания въздух., а на водачът на лекия автомобил е взета кръвна проба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram