Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 26.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване е настаняване e настаненo едно лице.

Бързо полицейско производство

На 26 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу Б.Д. на 23 години от Габрово за това, че управлява по ул. „Освобождение” в с. Шейново л.а. „Фолксваген Пасат ” след употребата на алкохол – 1,96 промила.

На 26 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу неправоспособния А.Б. на 40 години от с. Тулово за това, че управлява по бул. „Ал.Батенберг” в Казанлък л.а. „Роувър” след употребата на алкохол – 1,67 промила.

Разкрити престъпления

Криминалистите от РУП – Казанлък разкриха извършителя на палеж. На 26 май  около 14:38 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал  от 42-годишен мъж от Мъглиж, който заявил, че в селскостопанската му  постройка, намираща се  в двора на земеделска кооперация в Мъглиж  е възникнал пожар. Изпратеният на място екип установява, че в резултат на възникналия пожар са изгорели около 40 кв. м покривна конструкция и неустановено количество сено. От проведените оперативни мероприятия извършителят на деянието е установен. Това е Т.А. на 36 години от Мъглиж.Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък.

32-годишен мъж от с. Дъбово е задържан за подкуп. На 27 май около 01:45 ч до автоспирката  в източната част  на  с. Юлиево полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка неправоспособния А.Й. на 32 години от с. Дъбово. В хода на проверката станало ясно, че мъжът управлявал автомобила си „Мазда 23” под въздействието на алкохол – 1,87 промила.За да не бъде санкциониран мъжът  предложил на органите на реда 20 лв., след което бил задържан. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления

На 26 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от с. Бъдеще. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е проникнало във ветеринарната лечебница на   селото и е отнело от там ветеринарно-медицински инструменти – маркировачни клещи и един кутиметър.

На 26 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от апартамент, намиращ се на ул. „Гладстон”. Потърпевшата жена заявил, че за времето от 23 до 26 май неизвестно лице е проникнало в дома й, след което отнело от там златни обеци, преносим компютър „Тишиба” и цифров фотоапарат „Фуджи”.

На 26 май около 21:30 ч при обход  на полицейски патрул от Първо РУП – Стара Загора в района на  регионалната библиотека в Стара Загора, органите на реда забелязват на терасата над входа две лица със съмнителни поведение. При вида на органите на реда 19-годишният К.П. от Стара Загора изхвърлил  на земята саморъчно свита цигара и опитал да я прикрие с тялото си. При направения полеви наркотест съдържанието в цигарата е реагирало на марихуана. К.П. и 15-годишното момиче, което е било с него са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

ПТП

На 27 май около 01:00 ч по пътя Стара Загора – Казанлък в посока запад се е движил л.а. „Роувър 214”, управляван от неправоспособния А.Б. на 40 години от с. Тулово. По време на движението си, поради движение с несъобразена скорост, точно преди входа на град Казанлък, водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво по посока на движението си, удря се в предпазната мантинела и се преобръща извън пътното платно. А.Б. и неговият спътник  – Г.Ч. на 28 години от с. Бузовград  са откарани в Спешен Център Казанлък, където е установено, че А.Б. е с фрактура на две ребра, а Г.Ч.е  с охлузвания по цялото тяло.

На 26 май около 13:50 ч по ул. „Магда Петканова” в Раднево се е движил л.а. „БМВ”, управляван от неправоспособния К.К. на 24 години от Раднево. Поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над управлението на автомобила и се удря челно в железобетонен стълб на електропреносната мрежа. От удара са нанесени материални щети по автомобила и стълба. При тестването на К.К. за употребата на алкохол, техническото средство е отчело 1,39 промила.Образувано е досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram