Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 15.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство са разкрити реи престъпления.

Бързо полицейско производство

На 16 май  в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу В.М. на 32 години от Казанлък за това, че управлява  по ул. „Витоша” л.а. „Фолксваген Поло” след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 2,33 промила.

Разкрити престъпления

На 15 май полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора извършва проверка на бул. „Ц.С.Велики” Стара Загора на В.Ц. 20 години от Стара Загора, при която у него е открита саморъчно свита цигара, съдържаща суха, зелена тревиста маса –  марихуана.

На 15 май полицейски патрул на Второ РУП – Стара Загора извършва проверка на две лица на ул. „Х.Д.Асенов, при която установяват, че С.Д. на 18 години Й.Д. също на 18, пушат саморъчно свита цигара. При извършения личен обиск на двамата старозагорци у С.Д. е открито пликче , съдържащо около 0,5 грама канабис. С.Д. и Й.Д. са задържани за срок до 24 часа.

На 15 май  органите на реда от РУП – Чирпан извършиха проверка в дома на К.Х. на 47 години от Чирпан, при която установиха, че мъжът държи в дома си акцизни стоки без бандерол. С.К. доброволно предал 13 кг тютюн без бандерол.

По-характерни престъпления

На 15 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 49-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от незаключения му автомобил „Фолксваген Пасат” на мъжка чантичка с лични документи, два талона за регистрация на л.а. „Фолксваген Пасат” и л.а. „Дайхатсу”, както и на разрешително за ловно оръжие и печат на фирма. Колата е била паркирана в кв. „Индустриален” в Стара Загора.

На 15 май в Първо РУП- Стара Загора е получени сигнал за кражба от автомобил. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Пежо 406” на 2 тонколони, акумулатор, застрахователна полица, лични документи, контролен талон и 3 кредитни карти. Автомобилът е бил паркиран на бул. „Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора.

На 15 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 27-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Ситроен Берлинго” на катализатор. Колата е била паркирана на ул. „Гвардейска”.

На 16 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за нанесен побой  на лице на бензиностанция ,намираща се в гр. Крън. На място е установено, че  неизвестно лица са нанесли побой на 73-годишен мъж от гр. Крън, след което са избягали в неизвестна посока.

 ПТП

На 15 април около 09:40 ч по пътя от с. Старозагорски минерални бани към с. Копринка  в посока изток се е движил микробус „Форд Транзит”, управляван от Г.Г. на 38 години от Стара Загора. Поради движение с несъобразена скорост водачът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се там л.а. „Лада 1200 S”, управляван от П.П. на 74 години от Казанлък. От удара П.П. е получил счупване на капачката на десния крак, а возещата се до него 69-годишна жена е със счупени рамена и контузия на подбедрица. П.П. е настанен  в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, а жената е отказала настаняване в болнично заведение. Водачът на „Форд Транзит” и третият пътник в л.а. „Лада” – К.К. на 72 години не са пострадали. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

На 15 април около 22:40 ч  в посока запад се е движил л.а. „Опел Астра”, управляван от С.К. на 19 години от с. Априлово. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна канавка. В резултат на птп-то возещите се в колата две момичета – Р.Г. на 18 години е получила контузия на лява ключица, К.Н. на 21 години е с охлузвания на двете колена. Пробата на водача за употребата на алкохол е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram