Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 13.05.2014 год.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са регистрирани три престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 13 май в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу С.Х. на 32 години от Гълъбово за това, че около 16:20  управлява по ул. „Млада Гвардия” в с. Обручище л.а. „Волво В-70” след употребата на алкохол – 2,28 промила.

По-характерни престъпления

На 12 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от павилион, намиращ се на ул. „Гео Милев” в Казанлък. Жената стопанисваща обекта заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от там на 40 кутии с бира, 45 кебапчета и монети на стойност 10 лв.

На 13 май във Второ РУП- Стара Загора е получен  сигнал за кражба от къща в с. Арнаутито. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там 1600 лв., златна халка и пендар.

На 13 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от жителка на с. Арнаутито, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й през незаключената  входна врата и е отнело от там 340 лв.

ПТП

На 13 май около 10:30 ч по АМ „Тракия” в посока изток от Стара Загора за Нова Загора се е движил л.а. „Мерцедес  С 180”, управляван от С.Ф. на 50 години от Стара Загора. На около 8 км след разклона за Стара Загора водачът застига и блъска в задната част движещия се пред него л.а. „Форд Транзит”, участващ в извършване на измервателни дейности по пътното платно на Автомагистралата. От удара „Форд Транзит” се измества напред и удря задната част на едноосно ремарке – платформа, теглено от т.а. „Нисан Навара”,  който също извършвал измервателна дейност. От удара е пострадал пътуващия във „Форд Транзит”, който е с хематом на главата, без опасност за живота. В резултат на пътния инцидент са причинени значителни имуществени вреди по автомобилите и превозваната техника. Пробите за употребата на алкохол и на тримата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram