Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 12.05.2014 г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две  бързи полицейски производства и са регистрирани пет престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени четири лица.

Бързо полицейско производство

На 12 май е образувано бързо полицейско производство срещу Х.С. на 51 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Иван Вазов” в Стара Загора, в района на парк „Зеленият клин” л.а. „Сеат Толедо” под въздействието на алкохол – 3,21 промила. По време на движението си водачът губи контрол над автомобила, излиза от пътя и се блъска в металната ограда на кучешката градина. Пострадали няма, причинени са само имуществени вреди  по автомобила и около 13 м от оградата .

На 12 май е образувано бързо полицейско производство срещу Г.К. на 35 години от с. Сулица за това, че на същата дата около 16:45 ч  управлява по ул. „К.шосе”  в посока изток л.а. „Лада Нива” под въздействието на алкохол – 1,28 промила.

По-характерни престъпления

На 12 май в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от автомобил „МАЗ”. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице за времето от 9 до 12 май е извършило кражба от паркирания  в двора на бившето КБС  в кв. „Кольо Ганчев” „МАЗ” на 100 л дизелово гориво и 250 л хидравлично масло.

На 12 май в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба на ел. кабели от бившата сграда на магазин „Бриколаж”. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице за времето от 10 до 12 май  е проникнало в склад, намиращ се на бул. „Н.Петков” и е извършил кражба от там на две макари с по 2000 м ел. проводник, една макара 706 м ел. проводник  и други два ел. проводника с обща дължина 334 м . По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 70-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му в кв. „Железник” и е отнело от там 600 лв.

На 12 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че докато извършвал ремонтна дейност в апартамент си неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело от там чантичката му с намиращите се в нея 400 лв., ключове, лични документи, дебитни карти и два мобилни телефона.

На 12 май в УП – Мъглиж е получен сигнал от 25-годишен мъж, който заявил, че за времето от 8 до 12 май неизвестно лице е извършило кражба от дома му на  домашно кино, три тонколони, маратонки „Найк” и мъжки парфюм.

ПТП

На 12 май около 17:10 ч по ул. „Иван Вазов” в Стара Загора в посока север се е движил мотоциклет „Хонда”, управляван от неправоспособния И.Д. на 31 години от с. Юлиево. В същия момент от източната страна на пътя на ул. „Радецки”, източно от  голям хипермаркет, се е движил л.а. „Сузуки Витара”, управляван от А.Т. на 29 години от с. Хрищени. А.Т. не спазва намиращия се пред него знак „Стоп”, отнема предимството на мотоциклетиста в резултат, на което настъпва сблъсък между двете превозни средства. От удара са нанесени материални щети по мотора, водачът му е порезна рана на дясното ходило, съмнения за счупен десен глезен,  наранявания на десен лакът, охлузвания и ожулвания. Настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram