Информационен бюлетин на ОДМВР -Стара загора за 30.04.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 30 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу Г.Ю. на 33 години от  с. Овощник за това, че около 17:15 ч управлява по ул. „Хан Аспарух” в Казанлък л.а. „Опел Вектра” след употребата на алкохол – 2,46 промила.

На 30 април е образувано бързо полицейско производство срещу Р.Н. на 31 години от Стара Загора за това, че на 26 април, около 18:00 ч.,  е управлявал в с. Богомилово л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 2,30 промила.

Разкрити престъпления

На 30 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 64-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на 100 лв. от касов апарат на щанд за захарни изделия в „Сити Център” в Стара Загора. От проведените оперативни мероприятия  е установено, че парите са отнети от 13-годишно момиче от Стара Загора.

На 30 април органите на реда от Второ РУП – Стара Загора извършиха проверка в дома на З.К. на 71 години, при която е установено, че същата съхранява в дома 1 куб. м дървен материал, немаркиран с контролна горска марка.

По-характерни престъпления

На 30 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 46-годишна жена от кв. Казански, която заявила, че от апартамента й е извършена кражба. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е отнело от там дамска чанта с 1400 лв. и лаптоп “HP”.

На 29 април  около 23:20 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал  за два горящи автобуса, паркирани на паркинга на бившия завод „Берое” на ул. „Анастасия Тошева”. От първоначално извършения оглед данни за умишлен палеж не са открити, но при допълнително направения такъв на 30 април, е установено, че неизвестно лице умишлено е запалило намиращите се там автобуси „МАН” и „Сетра” с пловдивска регистрация. В резултат на възникналия пожар двете превозни средства  са унищожени напълно, а намиращите  се до тях две ремаркета със старозагорска регистрация едното, от които на товарен автомобил „ДАФ” са обгорели частично. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram