Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 29.04.2014 год.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление.

Бързо полицейско производство

На 29 април е започнато бързо полицейско производство срещу Т.Г. на 44 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 19:10 ч управлява в кв. „Три Чучура” л.а. „Опел Астра” под въздействието на алкохол – 2.32 промила. По случая е образувано досъдебно прозивдство.

Разкрити престъпления

На 29 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 69-годишен старозагорец, който заявил, че е заловил младеж, при опит да извърши кражба на вещи от двора му в Стара Загора. Установена е самоличността на момчето. Това е 14-годишен старозагорец. Същият е опит да отнеме дрелка и множество проводници, но бил заловен от собственика на имота. При извършения личен обиск у младежа е открита сгъната хартийка с около 1 грам суха зелен тревиста маса.

По-характерни престъпления

На 29 април в УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от къща в с. Сливото. Потърпевшият заявил, че от вилата му неизвестно лице е отнело хидрофорна помпа, ел. резачка, ел. ренде, ел. фурна и три масивни дървени стола.

На 29 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 83-годишен старозагорец, който заявил, че на същата дата около 11:00 ч  е бил спрян на спирката на стадион “Берое” от мъж и жена, които се представили за унгарци и поискали да им покаже къде се намира „Окръжна болница”. „Чужденците” поискали от възрастния старозагорец 300 лв., защото в момента имали само долари, а в замяна му оставили кожена чантичка. След като предал поисканата му сума двамата непознати си тръгнали и не се върнали, така 83-годишният мъж разбрал, че е измамен. При отварянето на чантичката е установено, че в нея се намират два пакета с кърпички.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram