Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 25, 26 и 27 април 2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити пет престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба от складово помещение  в с. Хан Аспарухово  на 100 бали  с люцерна, собственост на 40-годишен жител на селото, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършители на кражбата са С.М. на 23 години, С.Е. на 19 години и С.Е. на 20 години – и тримата от с. Хан Аспарухово.

На 25 април в РУП – Казанлък е получен сигнал за извършваща се кражба от почивна станция  на връх Бузлуджа. На мястото незабавно е изпратен екип, който установява на мястото т.а. „Мерцедес”, управляван от П.С. на 29 години и возещите с него С.К. на 33 години и К.К. на 21 години. Извършена е проверка в хода, на която е установено, че товарният автомобил е натоварен с метални части от котел с общо тегло 1120 кг, отнети от базата. По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка с отразена кражба, при която неизвестно лице за времето между 16 и 16 януари 2014 година бе извършило кражба 2 000 кг пшеница  от складово помещение в с. Хан Аспарухово,  органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършители на кражбата са С.М. на 23 години, С.Е. на 19 години и С.Е. на 20 години – и тримата от с. Хан Аспарухово.

На 25 април в РУП – Чирпан е получен сигнал от 82-годишна жителка на с. Свобода, която заявила, че неизвестно лице е неизвестно лице е проникнало в дома й вечерта на 24 април и й е нанесло побой. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е 17-годишен младеж от с. Свобода. Пострадалата жена е настанена за лечение в МБАЛ – Стара Загора с фрактура на лява премишница, без опасност за живота. Извършителят е задържан. Работата по случая продължава.

На 25 април в УП – Павел Баня е получен сигнал от 45-годишен жител на с. Скобелево, който заявил, че неизвестно лице е отворило плъзгащ се прозорец на паркирания от него автобус  в центъра на с. Скобелево и е отнело от там 80 лв. От незабавно проведените оперативни мероприятия е установено, че сумата е отнета от две момчета на 12 и 13 години от с. Скобелево.

По-характерни престъпления

На 25 април в УП – Павел Баня е получен сигнал за кражба от незаключено сервизно помещение, намиращо се в двора на потърпевшия на ул. „Христо Ботев”. Установено е, че неизвестно лице незаконно е проникнало в сервизното помещение и е отнело от там моторна резачка „Щил”, ударна бормашина”Райдър”, бормашина „Елтос”, ъглошлайф ”Елтос” и 25 м трифазен удължител.

На 25 април в Първо РУП-  Стара Загора е получен  сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там мъжка чанта с 90 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 25 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от микробус. 53-годишният мъж, подал сигнала, заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 7596 лв. от кабината на управлявания от него микробус „Мерцедес Ц311”. Същият е бил паркиран на ул. „Капитан Петър Ангелов” в Стара Загора с незаключени врати на кабината.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са  образувани четири бързи полицейски производства и са разкрит две престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 26 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу В.Д> на 23 години от Мъглиж за това, че около 21:20 ч управлява по ул. „Гео Милев” в Мъглиж л.а. „Хонда Сивик” под въздействието на алкохол – 1,35 промила.

На 27 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу А.И. на 25 години от с. Бузовград за това, че около 23:04 ч управлява в селото автомобила си „Рено Меган” под въздействието на алкохол – 1,81 промила.

Бързо полицейско производство  за шофиране с лед употребата на алкохол е започнато в РУП – Чирпан на 27 април. Установено е, че около 04:10 ч по ул. „П.К. Яворов” 33-годишният Г.М. от Стара Загора е управлявал л.а. „Фолксваген Голф”  под въздействието на алкохол – 1,43 промила.

На 26 април в УП – Гурково е получен сигнал от Ю.А. на 33 години от с. Едрево за това, че на същата дата около 22:40 ч заловил А.Ч. на 25 години и И.М. на 27 години  – и двамата от горепосоченото село да извършват кражба на метална конструкция за асма от двора на къщата му. Част от конструкцията е намерена в двора на А.Ч.. По случая е образувано бързо производство.

Разкрити престъпления

На 26 април около 21:15 часа полицейски патрул на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка в южната част на пивоварен завод „Загорка” л.а. „Мазда Демио”, управляван от Г.К. на 28 години от Стара Загора. При извършеното претърсване на автомобила  в предната  дясна част на таблото на автомобила , пред возещия се до водача Л.А. на 26 години от Стара Загора е открита завита в станиол суха тревиста маса с тегло около 1 грам – канабис. Извършен е личен обиск на возещия се на задната седалка М.П. на 26 години от Стара Загора, у който е открито топче с  тегло около 1 грам суха тревиста маса – канабис. Тримата старозагорци са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 26 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 86-годишна старозагорка, която заявила, че  на същата дата неизвестно лице й се е обадило по телефона, представяйки се за доктор, и съобщило на жената, че синът й си е счупил крака. Необходима била спешна операция струваща 400 лв. Малко след приключване на разговора съпругът на потърпевшата предал сумата на непозната за него жена пред входа на блока,  в който живее. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия самоличността на жената взела парите е установена. Това е 71-годишната Т.М. от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 26 април в РУП – Казанлък е получен сигнал  за кражба от къща в гр. Мъглиж. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му е отнело от там лични документи, дебитна, кредитна карта, мобилен телефон „Нокия” и около 30 лв.

На 26 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. Потърпевшата казанлъчанка заявила, че за времето от 19 до 26 април неизвестно лице е отнело 30 м лек. кабел, захранващ къщата й.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 26 април е започнато бързо полицейско производство срещу  Д.Ж. на 54 години от Стара Загора за това, че  около 21:45 ч управлява по ул. „Ген. Гурко” в Стара Загора л.а. „Шевролет Авео” под въздействието на алкохол – 2,74 промила.

Разкрити престъпления

На 28 април в с. Петрово полицейски патрул на ОДМВР – Стара Загора спира за проверка л.а. „Форд Транзит”, управляван от Б.Ж. на 40 години от с. Памукчии и негови спътници в автомобила  – Х.А. на 29 години от с. Тулово о С.Х. на 23 години от с. Памукчии. В хода на проверката органите на реда установяват, че тримата мъже са нарязали с оксижен и демонтирали савак на напоителен канал  до с. Памукчии. Лицата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram