Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 24.04.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити седем престъпления и са регистрирани пет. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 24 април органите на реда от РУП – Чирпан извършиха проверка в дома на П.П. на 42 години от с. Целина, в хода на която мъжът доброволно е предал незаконно притежавана от него ловна гладкоцевна пушка „Монте Карло” калибър 16.

Във връзка с отразена кражба от къща в местността „Баритна мина” в Стара Загора, при която неизвестно лице бе отнело от дома на 78-годишния потърпевш медни съдове и посуда, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършител на деянието е Х.Т. на 55 години от с. Павел, обл. Велико Търново.

На 24 април полицейски патрул на РУП – Чирпан спира за проверка микробус „Форд Транзит”, управляван от В.И. на 45 години от с. Свобода в хода, на която установява, че в микробуса се намира метална мрежа с дължина от 20 м. Проведени са оперативни мероприятия, при които е установено, че мрежата е обект на кражба от дома на 80-годишна жена от с. Свобода. В превозното средство е открита и друга метална мрежа с дължина от 10 м. Същата е обект на кражба от друг дом в с. Свобода, собственост на 79-годишне мъж. Извършителят на кражбата също е установен. Това е 17-годишне младеж от с. Свобода, който към момента се укрива. Работата по случая продължава.

Във връзка с проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконен добив на дървесина, при която в землището на Павел Баня бяха открити три каруци, натоварени с 4,5 куб. м незаконно придобити дърва за огрев, органите на реда от РУП – Казанлък установиха извършителите. Това са А.С. на 22 години, Т.И. на 20 години и Т.М. на 24 години – и тримата от Павел Баня. По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка с отразена кражба на 5 метални строителни платна от двор на къща в с. Хрищени, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършител на деянивто е 21-годишният Х.И. от с. Хрищени.

На 24 април полицейски патрул на Второ РУП- Стара Загора спира за проверка на ул. „Боруйград” Т.Ч. на 30 години и Е.Е. на 29 години – и двамата от Стара Загора. При извършения личен обиск у Т.Ч. е открито пликче с около с около 1 грам марихуана. По случая еобразувано досъдебно производство.

На 24 април органите на реда от РУП – Казанлък извършиха проверка в дома на А.К. на 59 години от с. Габарево, в хода на която е установено, че мъжът извършва търговия на черни и цветни метали в дома си без да притежава необходимия за това лиценз. Иззети са общо 300 кг черни и цветни метали. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления

на 24 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от Л.С. на 36 години от Стара Загора, който заявил, че неизвестно лице е отнело автомобила му „Ауди А6”, паркиран пред дома ми на бул. „Н.Петков”. Образувано е досъдебно производство.

Сигнал за кражба на телефонен кабел е получен в Първо РУП – Стара Загора на 24 април. Изпратеният на място в с. Люляк екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба на закопан меден кабел с дължина 30 м от землището на селото.

На 24 април в УП – Гурково е получен сигнал за кражба от къща в Гурково. 35-годишният заявител съобщил, че неизвестно лице е проникнало в къщата на майка му и е отнело от там 3 моторни резачки „Щил”.

На 24 април във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за открити снаряди в отводнителен канал, на около 2 м от пътното платно, западно от главен Път I-5 (Стара Загора Казанлък) в посока Стара Загора. На място е изпратен екип, който намира намира 6 артилерийски снаряда. Пет от тях са с диаметър 122 мм , а на три са монтирани взриватели. Един от снарядите е 85 мм, без взривател.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram