Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загова за 20 и 21 април 2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани четири. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

Във връзка с грабеж, извършена на 19 април на територията на РУП – Раднево, при който пострадал е 57-годишна жена от Раднево, органите на реда от полицейското управление в града установиха, че извършителите са С.И. на 18 години и двама младежи на 15 и 14 години – всички от Раднево.

По-характерни престъпления

На 20 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба. Потърпевшият заявил, че за времето от 18 до 20 април неизвестно лице е проникнало в работилницата му за изработване на надгробни камъни, намираща се в местността „Каменна могила”, с. Хрищени, и е отнело от там диамантени инструменти – 7 бр. за обработка на камък, документи за работилницата, 5 свидетелства за регистрация на моторни превозни средства и ъглошлайф.

На 20 април във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за взломена кафе машина и фургон, използван за офис на автомивка в кв. „Казански”. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба от фургона на настолен компютър, охранителна камера и буркан с намиращите се в него 90 лв.

На 20 април в УП- Гурково е получен сигнал от жител на с. Елхово за това, че неизвестно лице е извършило кражба на 4 агнета от двора му в с. Елхово, николаевско. Образувано е досъдебно производство.

На 20 април в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от автомобил. Потърпевшият мъж от с. Овощник заявил, че от паркирания му на ул. „Гладстон” в Казанлък л.а. „Пежо Боксер” неизвестно лице след като е свалило задното дясно стъкло на автомобила е извършило кражба от там на 4 гуми с джанти 16 цола и велосипед. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 20 април около 10:00 ч по ул. „Стара планина” в Казанлък, в посока запад-изток се е движил л.а. „Ситроен Ксара”, управлявано т Д.Д. на 30 години от Стара Загора. По време на движението си, на кръстовището с ул. „Отец Паисий” водачката не се съобразява с намиращия се там знак „стоп” и отнема предимството на движещия се по ул. „Ал. Стамболийски” мотопед „Симсон”, управляван от Г.П. на 69 години от Казанлък. настъпва сблъсък между двете превозни средства с резултат, на който Г.П. получава фрактура на тазобедрената кост. настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани две.

Разкрити престъпления

На 21 април в РУП Гълъбово е получен сигнал за кражба на меден проводник с изолация и дължина 20 м, както и три-метрова тръба от дворно място на едноетажна къща в с. Обручище. От проведените оперативни мероприятия извършителят на деянието е установен. Това е Я.Ж. на 54 години от горепосоченото село.

По-характерни престъпления

На 21 април в УП- Гурково е получен сигнал за кражба от къща в с. Пчелиново.Потърпевшият заявил, че от наследствената му къща за времето от 20 до 21 април неизвестно лице е отнело телевизор „Самсунг”, газов котлон и посуда.

На 21 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил в Стара Загора. 29-годишният потърпевш от Стара Загора заявил, че неизвестно лице е разбило предното дясно стъкло на автомобила му „Пежо”, паркиран на ул. „Армейска” и е отнело от него авто CD марка JVC.

ПТП

На 21 април около 17:45 ч по ул. „Васил Левски” в Стара Загора в посока изток се е движил л.а. „Фиат Стило”, управляван от Х.С. на 41 години от Стара Загора. На кръстовището с бул. „Руски” водачът не спазва знак „стоп” в резултат, на което настъпва сблъсък между него и движещия се в посока юг по булеварда л.а. „Опел Астра”, управляван от П.П. на 49 години от Стара Загора. В резултат на удара са пострадали двете жени, возещи се в „Опел-а” на 48 и 24 години – и двете от Стара Загора, както и водача на „Фиат Стило”. Пострадалите са прегледани в Спешен център където е установено, че 48-годишната жена е с контузия на гръден кош, а дъщеря й е с контузия на главата. Пострадалият мъж е прегледан и освободен, без опасност за живота. тестът на водачите с дрегер е отчел 0.00 промила на П.П. и 0.97 промила за Х.С..По случая е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram