Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 15.04.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити четири престъпления.

Бързо полицейско производство

На 16 април е започнато бързо полицейско производство срещу Т.Г. на 57 години от Казанлък за това, че управлява л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 1,94 промила.

Разкрити престъпления

На 15 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че охранител в магазин „Била”, намиращ се на ул. „Поп Минчо Кънчев” е задържал лице, опитало се да отнеме от магазина бутилка уиски на стойност 45.90 лв. На мястото е изпратен екип, който установява, че лицето е А.М. на 18 години от Стара Загора. По случая е образувано бързо производство.

На 15 април криминалистите от РУП – Казанлък извършиха претърсване в дома на 27-годишния Д.К. от Казанлък,п ти което иззеха от дома му около 3 грама суха зелена тревиста маса, която е реагирала на марихуана при направения тест. Претърсване е извършено и в гараж в Казанлък, използван от друг казанлъчанин – Н.Р. на 24 години, от който е иззета около 40 грама марихуана (суха зелена маса).

На 15 април, при специализирана полицейска операция органите на реда от РУП – Чирпан извършиха претърсване в дома на Т.С. на 43 години от Чирпан, при което намериха 25 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол, 10 кутии с с цигари без акцизен бандерол от марката „Дива”, 20 кутии „Валвет”, 40 кутии „М1”, 210 кутии „ДОН” – всички без акцизен бандерол и общо 5000 празни гилзи за цигари в 10 кутии.

На 15 април, при специализирана полицейска операция криминалистите от РУП – Чирпан извършиха претърсване в дома на А.С. на 68 години от Чирпан, при което иззеха от там 3 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол и 3000 празни гилзи за цигари марка „QBAK”, пакетирани в общо 6 кутии.

По-характерни престъпления

На 15 април в РУП – Казанлък е получен сигнал от 73-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 10 до 15 април неизвестно лице е проникнало в къщата й в с. Юлиево и е извършило кражба от там на цифров декодер, меден казан, менгеме и метална туба с 5 л бензин.

На 15 април в РУП – Казанлък е получен сигнал от живуща в ЖК „Изток” в Казанлък жена, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в апартамента й и е отнело от там множество златни и сребърни накити.

На 15 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Змейово, при която неизвестно лице е отнело печка на твърдо гориво от къщата на 54-годишния потърпевш от Казанлък.

На 15 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 44-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от ноември 2013 година до 15 април 2014 година неизвестно лице е проникнало в апартамента й и е отнело от там домакински ел. уреди, компютър, завивки и възглавници.

Сигнал за кражба от апартамент в Стара Загора е получен в Първо РУП на 15 април. Потърпевшаата заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от дома й на 200 лв. и копирна машина „Канон”.

ПТП

На 15 април около 13:20 ч по ул. „Августа Траяна” в Стара Загора се е движил л.а. „Дачия Сандеро”, управляван от А.Ц. на 34 години от Стара Загора. Близо до кръстовището с ул. „Св. Троица” поради движение с несъобразена с интензивността на движението скорост, губи контрол над автомобила и блъска в задната част спрелия пред пешеходна пътека тип „зебра” л.а. „Сеат Кордоба”, управляван от И.Н. на 64 години от Стара Загора. От удара „Сеат Кордоба” се измества напред и блъска пресичащия там Г.А. на 78 години от Стара Загора. От удара мъжът получава контузия на лявата колянна става. Тестовете за употребата на алкохол на тримата участници в пътния инцидент са отчели 0,71 промила на пешеходеца и нула промила за двамата водачи на леките автомобили.

На 15 април по ул. „Витоша” в Стара Загора се движил л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от С.А. на 33 години от Стара Загора. По време на движението си до дом № 47 водачът блъска 5-годишно дете и напуска местопроизшествието. От удара момченцето е получило охлузване на дясната скула и над дясната китка. Прегледано е и е освободено без опасност за живота. Малко по-късно водачът е издирен и му е съставен акт.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram