Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 14 април 2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски произовдства и са разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство

На 14 април в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 51-годишния И.З. от Казанлък за това, че на същата дата около 18:10 ч управлява по бул. „Ал.Батенберг” в Казанлък л.а. „Москвич” след употребата на алкохол – 2,21 промила.

На 14 април е започнато бързо полицейско производство срещу М.Д. на 47 години от с. Събрано за това, че около 04:10 ч управлява в Стара Загора, на кръстовището на улиците „Хр. Ботев” и „А.Кънчев” л.а. „Фиат Пунто” след употребата на алкохол – тестът на водача с дрегер отчел 2,30 промила.

На 15 април е започнато бързо полицейско производство срещу Ж.Я. на 18 години от Стара Загора за това, че управлява л.а. „Сеат” по старозагорските улици „Августа Траяна” и „Х.Д. Асенов” след употребата на алкохол – 1,55 промила.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба на дървени трупи от тополи в землището на между селата Обручище и Медникарово , от проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени. Това са А.С. на 45 години и С.С. 64 години – и двамата мъже са от Гълъбово . Дървените трупи са предадени с протокол з\а доброволно предаване.

На 14 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за нанесен побой над лице в кравеферма в с. Памукчии. Изпратеният на място екип установява, че собственика на кравефермата И.С. на 33 години от Стара Загора е нанесъл удари с лопата в главата на потърпевшия – 43-годишен мъж от Стара Загора. Същият е настанен в МБАЛ – Стара Загора с фрактура на черепа , без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Други

На 14 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от управител на офис на телевизия в Стара Загора, намиращ се на ул. „Ген. Столетов”, която заявила, че по фасадата на сградата от южна страна, по две от колоните и на стъклото до входа на сградата неизвестно лице е изписало с червен цвят нецензурни изрази по адрес на телевизията. Образувано е досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram