Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 19.02.2014г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски произовдства и са разкрити девет престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство
На 19 февруари е РУП – Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу 56-годишния Т.К. живущ в с. Знаменосец за това, че на 19 февруари около 17:20 ч управлява по ул. „Васил Левски“ в града л.а. „Рено Лагуна“ под въздействието на алкохол – 2,49 промила.
На 10 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 31-годишния Г.С. от с. Зетьово за това, че около 02:35 ч управлява л.а. „Опел Астра“ в селото под въздействието на алкохол – 1,28 промила.

Разкрити престъпления
На 19 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал за това, че на 15 февруари в дома на 75-годишна жителка на с. Свобода две непознати за нея лица са и нанесли удари в корема и са й отнели сумата от 70 стотинки. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени. Това са две момчета от село Свобода на 11 и 12 години. Работата по случая продължава.
На 19 февруари в УП – Павел Баня е получени сигнал от 73-годишен жител на с. Тъжа, който заявил, че за времето от 1 февруари до 19 февруари неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там телевизор и други вещи. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са Т.Б. на 26 години от с. Тъжа и П.М. на 28 години също от с. Тъжа. Отнетите вещи са върнати на потърпевшия. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.
На 19 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал от 63-годишен жител на с. Трънково, който заявил, че от двора на къщата му в селото неизвестно лице е извършило кражба на общо 30 м метални тръби ф/150 с тегло 380 кг. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е М.И. на 26 години от Раднево. Работата по случая продължава. Образувано е бързо производство.
Във връзка с кражба на 150 кг зърно и 40 м четирижилен гумиран кабел от къща в с, Калояновец, както и кражба на 4 кокошки също от дом в с. Калояновец, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите на кражбите. Това са 18-годишният Д.В. от с. Оборище, сливенско и 17-годишно момче от с. Градец, област Сливен.
На 18 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 41-годишен жител на гр. Твърдица, който заявил, че на 15 януари неизвестно лице е отнело коня му, намиращ се в землището на с.Казанка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на деянието е установен. Това е С.В. на 32 години от с. Градец, общ. Котел.
Във връзка с отразена кражба, при която неизвестно лице бе отнело от избени помещения на ул. „Гоце Делчев“ в Стара Загора два велосипеда, 4 летни автомобилни гуми с джанти, микровълнова фурна, детска шейна, куфар с инструменти, детски електрически мотор, 5 бутилки с ракия и 3 коледни елхи, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършител на кражбата е 19-годишният М.С. от Стара Загора.
Във връзка с кражба от избени помещения, намиращи се на ул. „Гоце Делчев“ в Стара Загора, при която неизвестно лице е извършило кражба на два куфара за багаж, комплект ски „Росиньол“, 3 бебешки колички „Чиполино““Бебе Макс“ и „Бертони“, както и бебешко столче за автомобил и спиртни напитки, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършител на кражбата е 19-годишният М.С. от Стара Загора.
Във връзка с отразен сигнал за срязани гуми на л.а. „Пежо 106″, собственост на 22-годишния З.Р. от Гълъбово, полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха извършителя на деянието. Това е Т.Г. на 22 години от Гълъбово.
На 19 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за продажба на кутии цигари без акцизен бандерол в кв. „Зора“. Изпратеният на място екип установява, че на обръщалото в кв. „Зора“ 62-годишната С.С. продава и държи в себе си 25 кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 19 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 54-годишен старозагорец, който заявил, че от работилницата му на ул. „Стамо Пулев“ неизвестно лице е извършило кражба. На място е установено, че неизвестени извършител е проникнал в ламаринената постройка (работилница) и е отнело оттам 2 чифта летни гуми, чифт зимни гуми 235/40/R18, 2 чифта зимни гуми „Бриджстоун“, 1 чифт летни гуми „Файърстоун“и два големи крика.
На 19 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от апартамент. Потърпевшата – 42-годишна казанлъчанка – заявила, че неизвестно лице е проникнало в апартамента й и през незаключената входна врата и е извършило кражба от закачалка в коридора на мъжко яке с 1500 лв., дамска чанта с лични документи и 50 лв., както и черно дамско палто.
На 19 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от строителен обект на ул. „Проф. М. Гогошев“. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на различни по вид проводници с обща дължина 1170 м и елементи от строително скеле. Образувано е досъдебно производство.

Други
На 19 февруари около 12:10 ч в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал в Рудник „Трояново север“ в с. Ковачево пожар. При посещение на място е установено, че в резултат на пожара е изгоряла около 38 м гумено транспортна лента. Причините за възникването на пожара, както и щетите от него са в процес на изясняване. Работата по случая продължава,

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram