Интернет платформа дава право на казанлъчани да участват в управлението на общината

Интернет платформа, която дава право на казанлъчани да гласуват пряко по обществено значими точки от предстоящите сесии на Общинския съвет, както и да упражняват граждански контрол в управлението на Общината представиха на пресконференция кандидатът за кмет от БСП Лява България Николай Терзиев и кандидатите за общински съветници Христо Сулев,  Теодора Иванова и Катя Киликчиева. Идеята за проекта е реализирана от  Христо Сулев, който обясни нагледно, че колкото и да се различават структурите на едно индустриално и на едно общинско предприятие, същевременно имат и много сходна структура и начин на управление.

Проектът „Аз гласувам“ вече е активен и е предизвикал интерес още преди официалното му обявяване. Идеята е, според събраните гласове за дадено  решение на интернет страницата azglasuvam.org един представител от общинските съветници от БСП да гласува съгласно гражданския вот. От един IP адрес ще може да се гласува 3 пъти, като съвсем скоро платформата няма да де достъпна спрямо IP адреси, които се намират извън територията на общината. Информацията за решенията гласувани по електронен път ще бъде оповестявана на всяко заседание на  Общинския съвет.

„Искаме гражданите да бъдат равностойни участници във всички процеси, в които се вземат решения, а досега това не се е случвало“, коментира идеята за проекта кандидатът за кмет Николай Терзиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram