Инж.Христов пак ще се бори със себе си на общински конкурс

Кънчо Христов е единственият кандидат за началник на отдел  “Инвестиционни проекти с външно финансиране ” на Община Казанлък

Днес трябва да бъдат обявени резултатите от представената концепция от кандидата, както и датата, мястото и часа за защитата. Условието на конкурса беше кандидатите да представят концепция за стратегическо управление на тема: „Концепция за развитие на дейността за ефективно управление и планиране на процесите в отдел „Инвестиционни проекти с външно финансиране“.

Инж. Кънчо Христов не е неизвестен в администрацията, той бе няколко години ръководител на проекта „Реконструкция и модернизация на Градската пречиствателна станция за отпадни води – Казанлък“. След приключването на „водния проект“ в началото на миналата година Христов отново се пусна като единствен кандидат на конкурс в Общината, само че за длъжността директор на дирекция “Програми, проекти, младежка политика и хуманитарни дейности”. Тогава се заговори, че резултатът на конкурса е предизвестен и че кметът се опитва да нагласи инженера на работа в администрацията.

Инж.Христов е съпруг на Перуника Христова, която бе в старата структура на общинска администрация директор на дирекция „Устройство на територията и транспорт“. Наши източници пхотвърдиха, че тя остава и в новата структура на аналогична позиция. Семейство Христови били в близки отношения с кмета Стоянова и разчитало съпругът да започне работа в Общината също.

Шефът на отдела „Инвестиционни проекти с външно финансиране“ ще ръководи и координира целия процес по изпълнение и отчитане на инфраструктурни проекти, финансирани от оперативните програми на ЕС и други външни източници на финансиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram