Изясняват причините за възникването на теча в района на газохранилище в Николаево

Няма пострадали, възстановено е електроподаването, както и движението по пътната и ж.п.мрежата, гласи съобщението от пресцентъра на МВР във връзка с теча в района на газохранилище в Николаево.

Отстранен е течът на газ, възникнал около 2.30 часа в газсклад на територията  на град Николаево, област Стара Загора. След сигнала, към мястото в покрайнините на града са изпратени екипи на  РСПБЗН – Гурково и полицейски екип от ПУ – Гурково. Установен е теч на пропан – бутан от цистерна в хранилището.  Веднага е спряно електро захранването на територията на склада и в близката околност, както и на контактната мрежа на ж.п. линията в непосредствена близост до мястото на инцидента. Спряно е и движението по подбалканския път I-6.  Органите на реда са организирали извеждането на хората от два квартала в непосредствена близост до инцидента. Към района са насочени два екипа  от  пожарните служби на Стара Загора и Казанлък.
Към 6:45 часа изтичането на газ е преустановено. Към 7.30 часа е възстановено движението по пътната и ж.п. мрежите, както и електроподаването. Предстои изясняване на причините за възникването на теча.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram