Изоставени животни намериха дом и приятели в чужбина

Няколко животинчета от Общинския приют вече пътуват към новите си домове и ще посрещнат празниците на топло, похвалиха се от  Animal Hope Bulgaria-Kazanlak.

Снимка на поредното изоставено от стопаните си куче предизвика множество 4403_nкоментари и съчувствие на казанлъчани в социалните мрежи. Пинчер, очевидно прехвърлил младежките години, бе открит пред голям хипермаркет. Изоставен, облечен, за да не зъзне, ей така…предколедно.

 

 

 

„Няма да оцелее дълго в приюта“, написаха тогава на страницата на Фондацията във Фейсбук от Animal Hope Bulgaria-Kazanlak. Всяко зло обаче е за добро! Вече е намерен нов дом за мъничето. Осиновява го семейство от Стара Загора, разбрало за участта на малкия и симпатичен пинчер от страницата на организацията.

Тези дни стана ясно, че още едно животинче ще зимува извън приюта. Коледното чудо се случи и за Кенгуру.8702_n

Семейство от Австрия е пропътувало над 1400 км., за да да запознае с него домашния си любимец Джина, също осиновена от Общинския приют в Казанлък. Двете кучета ще живеят в нов прекрасен дом в Австрия.

Още едно куче изпаднало в немилост намери своя топъл дом преди Коледа. Женски питбул бе осиновен от Мохамед от Иран, който е дервиш и живее в България.
„Благодаря на всички, замесени в нейното спасение и най-вече на нейният нов татко!“, коментира Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria-Kazanlak.
15400313_1322594414437831_7404326188062552258_n
На останалите бездомничета от приюта казанлъчани могат да помогнат, като закупят сувенири и коледни картички от специален щанд, който ще бъде подреден от 17 декември на площад „Севтополис“ до ул. „Искра“. Освен базара, в помощ на животните от организацията организират и ежегодната кампания „Подари консерва“, съвместно с местни зоомагазини.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram