Изложба на наградените фотографии от салон Пловдив

Отличени фотографии от тазгодишното седмо издание на фото салон Пловдив 2020 ще бъдат показани в Казанлък. Изложбата приема Музея на фотографията, с участие на местни автори. Откриването е днес, от 17:30 ч.

В тазгодишното, седмо издание на фото салон Пловдив общо в шестте раздела постъпиха 4441 фотографии от 369 автора от 54 държави от 5 континента. В избра за финалната селекция влизат 1085 фотографии на 323 участника от 51 страни от 4 континента, както и всички награди.
Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и с голяма гордост можем да заявим, че българските автори представиха напълно достойно България.
В България останаха (от FIAP, PSA и HPS) 5 златни, 7 сребърни и 1 бронзов медал за фотографии на българските автори, светло синя FIAP значка, статуетката Афродита, както и 34 дипломи във всички раздели.
В изложба ИЗБРАНО от 7-ми МФС Пловдив 2020 в Музей на фотографията, Казанлък ще бъдат включени освен избрани от наградените автори и фотографии (наградени и останали в селекция) на автори от Казанлък – Николай Тенев и Пламен Петков и от Стара Загора – Ениз Караджа, Димитър Узунов, Николай Гергинов и Радостин Димитров.

Фотосите ще останат в музея до 5 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram