Избери кауза и Промени Казанлнък

Повече от 10 години ББС Кейбъл, освен разпространението на интернет и кабелна телевизия,  е част от обществения живот  на Казанлък и хората в долината на розите и тракийските владетели. Нееднократно фирмата се включва в осъществяването на различни проекти в региона. ББС Кейбъл е дългогодишен спонсор на емблематични за Казанлък мероприятия. Фирмата реализира проект за възстановяване  скулптурата – „Тракийката”  на Доко Доков на централния площад „Севтополис”, участва в подкрепа на таланти в областта на спорта и изкуствата. Осъществява помощ при издаването на книги на казанлъшки автори. ББС Кейбъл през всичките тези години прави многобройни и атрактивни подаръци за малки и големи.

 

Проектът ”Промени Казанлък” е естественото продължение в обществената ангажираност на казанлъшкия оператор. Различното  тук е, че нашите клиенти ще участват  лично и пряко в реализирането на всяка една инициатива в него.

 

Управителят на ББС Кейбъл Борис Кърчев ще отделя в рамките на девет месеца средства , за реализирането на определена кауза в рамките на проекта „ Промени Казанлък”.

 

Всеки гражданин и клиент на ББС Кейбъл може да участва в избора на кауза и да определи чрез  гласуване, на сайта ….. реализирането на ежемесечни  каузи.  Отделената сума ще бъде инвестирана в каузата, събрала най-много гласове от клиентите на ББС Кейбъл.

 

Целта на проекта е всички ние, като граждани на град Казанлък да работим заедно за неговата промяна, промяна  към по- добро,по-красиво място, промяна към  изграждането на истинско гражданско общество.

 

Гласувай

 

За месец септември каузите са три. Ето ги и тях:

 

  1. 1.Телескоп за Школата по Физика на Теодосий Теодосиев

 

От дълги години най – известният преподавател и ръководител на националната школа по Физика  Теодоси Теодосиев има нужда при своето специализирано обучение от професионален телескоп. Над 10 носителите на медали от световни състезания по физика, обучени през годините от Теодоси Теодосиев. Неговата уникална школа и начин на преподаване е световно известна, но малко са хората, които помагат за нейното технологично развитие и оборудване.

Прочети още…

Теодосий Теодосиев  е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ” Никола Обрешков”, гр.Казанлък. Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Той е действащ учител и ежегодно дава по–голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени досега от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ. Т. Теодосиев е и активен общественик. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори. В продължение на много години е бил член на редколегията на списание „Физика“, в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата и др. Рецензент е на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии. Носител е на множество награди и отличия: орден „Св. Св. Кирил и Методий“ I степен, три пъти награди „Св. Неофит Рилски“, награда „Райна Кандева“, двукратно наградата на фондация „Св.Св. Кирил и Методий“, награди от Физическия факултет на СУ Св.Климент Охридскиза най–много приети студенти, единствен учител в България, награден с почетен диплом от Българския парламент. За дългогодишния си безкористен труд и издигане авторитета на България, Т. Теодосиев е удостоен със званието „Почетен гражданин“ на родния си град Казанлък.

 

 

  1. 2.Обновяване на парка   пред бл. №1 в казанлъшкия кв. „В. Левски”

Паркът се намира между няколко жилищни блока в квартал Васил Левски, като в съседните блокове живеят над хиляда казанлъчани с десетки малки деца.  От знаковата детска площадка в миналото, към настоящия момент са останали бледи останки и  опасни за децата катерушки. Мястото е изключително близо до пункта в западното на Детска млечна кухня.

  

  1. 3.Казанлъшки клуб „Кентавър”

 

Финансово осигуряване участието на Казанлък за национално състезание.

На казанлъшкия клуб „Кентавър” предстои състезание за Купа България на 12.10.2013г. В състезанието ще вземат участие 12 деца от Казанлък, сред които e и Цветелина Николова носителка на златен медал от 5-то Европейско първенство по таекуондо във възрастова група кадети (12-14 години), което се проведе в Букурещ, Румъния.

 

 Предложения за каузи

Клиентите  на ББС Кейбъл могат да дават своите предложения за реализиране на каузи в Казанлък. Опишете и представете снимков материал/При нужда/ в подкрепа на вашата кауза.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram