Златен медал за казанлъшко трио

Трио „Калина”, при НЧ „Искра-1860” с ръководител Стефка Денева се  завърна със златен медал и званието „Национален шампион” от VII Национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2016”. Националният шампионат се провежда от 12 до 22 май във Велико Търново и е под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF.

Изпълненията на Трио „Калина”  изправиха на крака публика и жури, като донесоха на талантливите певици и техния ръководител почетното звание  „Носител на почетния знак  на ХХ Старопланински събор „Балкан фолк 2016”, както и препоръка за представяне на България на Световния шампионат по фолклор  в Несебър и Слънчев бряг  през месец август.

За достойното и с високи художествени стойности представяне Триото получи и Диплом за принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства.

Водени от любовта си към българския фолклор и традиции, от 31 май до 04 юни Трио „Калина” организира в Стоян Стайновата къща изложба „Автентични народни носии”. Събитието е част от програмата на  Празник на розата 2016.

НЧ „Искра-1860”

snimka2 snimka1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram