Зимното поддържане на населените места – ангажимент на кметовете

От пресслужбата на Община Казанлък съобщават, че от 2 часа след полунощ до сутринта на 27 януари 7 машини с гребла и опесъчители са почиствали и опесъчавали улиците на Казанлък. От ранната сутрин близо 100 работници от общинското предприятие почистват ръчно с гребла тротоарите и пространствата пред автобусните спирки, пред детски градини и ясли, училища, социални и здравни заведения, обществени сгради, централното градско пространство, алеите в парковете и други места за обществено ползване. 60 тона пясък и луга са разпръснати тази нощ в Казанлък. От 10.00 часа отново започна машинното почистване на улиците. Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ разполага с необходимата техника за уличните платна, с достатъчни количества пясък и луга, както и със средства за ръчно почистване на тротоарите.
Зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа през 2013-2014 г. се осъществява „Пи Ес Ай“ АД – Стара Загора, по силата на договор склучен между Община Казанлък и фирмата, спечелила конкурса. В нощта на първия паднал за 2014 г. сняг фирмата – изпълнител също е започнала почистване на пътищата от общинската пътна мрежа. Поради силния вятър снегонавявания има в участъка около „Светицата“, по пътя между гр. Шипка и Шейново и между Дунавци и Копринка. В тези участъци фирмата извършва почистване на всеки половин час.
Ангажимент на кметовете на населените места в общината е зимното поддържане и снегопочистването на тяхна територия, като за целта кметовете на кметства са сключили договори с фирми или кооперации за осъществяване на тази дейност.
Апелът към собствениците на търговски обекти или други кантори и офиси, както и живущите в жилищни блокове и кооперации е да организират почистването на прилежащите към съответните сгради тротоарни площи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram