За трети път представят „Енергийно обновяване на българските домове“

За трети пореден път Министерството на регионалното развитие ще открие информационна кампания по проект BG161РО001-1.2.01-0001 „Енергийно обновяване на българските домове“, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.
Участие в събитието ще вземат представители на дирекция „Обновяване на жилищни сгради“ в Министерството на регионалното развитие, представители на община Стара Загора, както и представители на Проектния мениджър за района и на Фонда за жилищно обновяване.
Информационните дни по проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ ще се проведат в периода 07-10 октомври 2013 г.
По време на информационните дни в Стара Загора ще се проведат и срещи с управители на етажната собственост, на които ще се даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща лицата.
Проект „Енергийно обновяване на българските домове“ цели да осигури по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.
Целта на информационните дни е да успеем да запознаем повече хора с предимствата и възможностите на проекта. Стремежът ни е администрацията да отиде при гражданите, да им представи проекта и да отговори на всичките им въпроси.
До момента са проведени две информационни кампании – една през 2012 г. и една през 2013 г. Предстои финална пролетна кампания по проекта през пролетта на 2014 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram