За лошо качество на водата се жалват в Голямо Дряново, не изключват и протести

Поредна жалба до управителя на ВиК ЕООД – Стара Загора пише жител на казанлъшкото село Голямо Дряново. Къньо Рачков известява Радостин Миланов, че полученият отговор на предходната му жалба не го удовлетворява. „Той е чисто формален и не са взети никакви мерки за подобряване качеството на водата. От 31.08.2023г. водата отново е с изключително лошото качество, силно замътнена, негодна за битови нужди и опасна за здравето на жителите на с. Голямо Дряново. При продължаване на бездействието на ВиК ще търся съдействие от всички институции“, пише до институцията Рачков.

По твърде наболелия въпрос с качеството на водата в с. Голямо Дряново се включва и кметският наместник Мариана Георгиева: „Водим непрекъснати преговори с ВИК, но – както навсякъде в страната в селища с остаряла водна система – за подмяна инвестицията е в много голям размер и изисква време. Борим се за приоритет, тъй като положението в нашето село отдавна е над допустимото за нормален живот и здраве на жителите. Жалбите вече са многократни, отнесени и до Министерство на околната среда и водите, и до всички отговорни инстанции.

Георгиева посочва, че се по проблема се работи почти ежедневно, а следващи стъпки са обръщане към национални медии и протестни действия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram