Заседание на Областната комисия по безопасност на движението

В зала 2 на Областна администрация Стара Загора днес се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението, чийто председател е областният управител инж. Георги Ранов. На форума присъстваха и зам. областният управител Мариана Кръстева, Делян Славов, началник сектор „Пътна полиция|”, ръководители на общинските комисии по безопасност на движението и на различни институции и организации, чиято работа е свързана с безопасността на движението по пътищата. Тема на заседанието бе провеждането на Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението, която тази година ще е от 4 до 10 май и ще премине под мотото „Спаси живота на децата”.

Всяка от 11-те общини от областта представи календар за събитията, които ще проведе в рамките на глобалната седмица. Беседи, викторини, конкурси, състезания, посветени на безопасността на децата на пътя, са част от инициативите, които са залегнали в програмите.

„Пътна полиция” също предвижда серия от мероприятия, посветени на Третата глобална седмица. Сред тях са беседи в училища и детски градини от областта. По-големите ученици ще бъдат запознати с Декларацията на децата за безопасно движение по пътищата, а най-малките – със сигналите на светофара и правилата за пресичане на улицата. Пътните полицаи ще проведат и специализирани полицейски операции за използването на колани в автомобилите и за неправилно пресичане от страна на пешеходците. Предвиждат се и проверки около училищата с цел установяване дали са осигурени безопасни условия за пресичане.

В края на заседанието инж. Ранов благодари на участниците за тяхното отговорно отношение към темата за запазването на живота и здравето на децата на пътя и улицата.

Picture 003 (Large)Picture 007 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram